IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актьорите, сблъскали се със славата случайно

19 юни 2013 14 00

Най-известните филмови звезди, които попаднали в киното по случайност

Джейсън Стейтъм; Снимка: Reuters

Джейсън Стейтъм; Снимка: Reuters

За да постигне успех, човек трябва да бъде упорит, да трупа знания и да бъде последователен. Поне така е в голяма част от случаите. Адвокатите, лекарите, учителите и въобще повечето от хората с професии, не могат да попаднат току-така в света, в който искат. Други хора пък се сблъскват с успеха без да го искат и без да са се подготвяли за него. Понякога известността просто намира своите избраници.

Много популярни личности от света на шоубизнеса – музиканти, актьори, модели, са започнали своята кариера напълно случайно, по стечение на обстоятелствата. Въпреки всичко, успехът идва, когато човек е талантлив и изпъква сред останалите в своята област. В някои случаи дипломата и курсовете просто нямат значение. Ето и кои са петимата най-известни актьори, попаднали в Холивуд случайно:


1. Джейсън Стейтъм. Преди да стане екшън герой, любимецът на много жени Джейсън Стейтъм се състезава в националния отбор на Великобритания по гмуркане. През далечната 1992 година той се класира на 12-то място в света. Явно обаче от спорта не се печелило достатъчно, затова бъдещият актьор се принудил да продава фалшиви парфюми и бижута по улиците на Лондон. По този начин Джейсън се издържал, докато един ден той не бил забелязан от агент. Това се случило, докато плувецът бил на тренировка. Така модната кариера на Джейсън Стейтъм започнала. Именно благодарение на модния бизнес актьорът се запознава с Гай Ричи и стартира своята екшън кариера.

Снимка: Reuters

Джейсън Стейтъм с Дженифър Лопез във филма "Parker"; Снимка: outnow.ch

2. Уилфорд Бримли. Актьорът е събирателен образ между добрия дядо, добрия Дядо Коледа и каубоя. Всъщност преди Уилфорд Бримли да стане актьор, той подковавал конете на снимачните площадки за различни филми. Първоначално Бримли бил използван само като статист, който язди кон. Постепенно кариерата му се разраснала и той се превърнал в истински уестърн актьор.

Снимка: dewpac.org


Уилфорд Бримли във филма "Cocoon"; Снимка: outnow.ch

3. Хълк Хоган. Актьорът е доказателство, че в средата на 90-те години някой може да стане известен, просто като го заяви. Днес ексцентричният Хълк има зад гърба си над 30 филма и спокойно може да бъде титулуван като „истинска знаменитост“. Преди да стъпи на ринга, Хоган планирал да бъде музикант. Именно по време на свой концерт Хълк бил забелязан от няколко професионални борци. По този начин музикантът се трансформирал в боец. Филмовата му кариера също започва много случайно.

Снимка: Reuters

Хълк Хоган във филма "Little Hercules"; Снимка: outnow.ch

4. Бърт Рейнолдс. Дълго преди актьорската си кариера, Бърт се занимавал с две неща – футбол и скачане в движение върху гърба на елен. Заради сериозна контузия бъдещият актьор се отказва от спортната си кариера и решава, че иска да бъде полицай. В колежа Бърт Рейнолдс бил насърчен от свой професор да се включи в театралните постановки. Още с първата си пиеса Бърт се справя отлично и печели стипендия за Hyde Park Playhouse в Ню Йорк. Логично след театралната кариера следва и успех в актьорството.

Снимка: Reuters

Бърт Рейнолдс във филма "Boogie Nights"; Снимка: outnow.ch

5. Стивън Сегал. Актьорът е известен със своите роли на „добрия“, който убива лошите. Именно бойните умения на Стивън привличат вниманието на холивудския агент Майкъл Овиц. Твърди се, че собствените амбиции на Овиц го накарали да помогне за развитието на кариерата на тогава никому неизвестния Стивън Сегал. Каквато и да е причината, факт е, че актьорът добива широка популярност.

Снимка: Reuters

Стивън Сегал във филма "Above the Law"; Снимка: outnow.ch

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари