IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

U2 на крачка от „Оскар“-а

19 февруари 2014 15 20

Неостаряващата банда излиза на сцената на наградите „Оскар“ след броени дни и планира да издаде нов албум тази година, макар да осъзнава, че форматът вече умира

Снимка: The Hollywood Reporter

Снимка: The Hollywood Reporter

Ирландската група U2 е на музикалния фронт десетилетия. И четиримата сладури Боно, Адам Клейтън, Лари Мълън и Дейв „Едж“ Евънс нямат намерение да се пенсионират скоро. В действителност музикантите признаха, че са готови да се борят със зъби и нокти да не се превърнат в някаква реликва или банда на минали поколения.

Бандата подготвя нов албум, но не бърза да го издава. „Той ще излезе, когато е готов“, каза лаконично вокалистът Боно. Само след броени дни звездите ще излязат на сцената на „Оскар“-ите, където ще изпълнят песента си Ordinary Love, която се бори за статуетка.

В новия брой на The Hollywood Reporter членовете на групата споделят вълненията си от този факт, както и други интересни мисли. Ето и част от тях:

Снимка: сп. The Hollywood Reporter

Боно за влиянието на американските филми: „Американските режисьори имат голям ефект върху нас – хората като Скорсезе и лентата му „Mean Streets“ се опитват да разгледат насилието. Насилието няма особена връзка с U2, но то е мания. То се появи в много агресивна ера“.

За вероятността бандата да спечели „Оскар“ за песента си Ordinary Love, която е включена в саундтрака на продукцията за починалия президент Нелсън Мандела: „Ако песента докосне тази група от хора, би придобила съвсем друго значение за нашата аудитория, което би било страхотно. Бих се радвал тя да има живот и извън филма. Защото в нея вложихме много и от нашите собствени животи, надяваме се и от този на Мандела“, обясни Боно.

Адам Клейтън за смъртта на формата албум: „За съжаление, човек трябва да разглежда един албум като доста странен артефакт. Той бе използван като сила, с която да се съобразяваш. Трудиш се да направиш албум и той те позиционира на определено място. Но хората вече не слушат музика по този начин. Така че сега в бизнеса на U2 става въпрос за песни и за това тези песни да бъдат разпознавани от хората“.

Лари Мълън за актьорството: „Лъженето е нещо, което правих доста време, за да оцелея. Актьорството е съвсем друга арена. С удоволствие бих прекарал повече време, правейки това. Дълго време стоях зад барабаните и това беше най-хубавото време на света. Но когато застана пред камерата, се случва нещо друго“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари