Джеймс Франко отговори на обвиненията в сексуален тормоз, които му отправиха актриса и режисьорка. Актьорът нарече твърденията на двете жени „неточни“, предаде Асошиейтед прес.

Изказването на Франко по телевизия Си Би Ес беше направено, след като „Ню Йорк таймс“ отмени публично събитие днес, в което режисьорът и звезда от филма „Катастрофалният артист“ заедно с партниращия му брат актьорът Дейв Франко трябваше да обсъдят продукцията с репортер на медията.

Още по темата

От вестника съобщиха, че отменят събитието „имайки предвид спорните твърдения“.

Актрисата Вайълет Пейли обвини Джеймс Франко в сексуално посегателство след присъдената му награда „Златен глобус“ в неделя.

Режисьорката Сара Тайтър-Каплан се възмути в Туитър от факта, че актьорът носеше значка на движението „Таймс ъп“ (Времето изтече) по време на церемонията.

Тя твърди, че Джеймс Франко я накарал да се снима в голи сцени срещу 100 щатски долара на ден.

Франко каза, че подкрепя движението „Таймс ъп“ за защита на жените по света от сексуален тормоз и дискриминация.

„Гордея се, че поемам отговорност за онова, което съм направил. Нещата, които чух и бяха в Туитър са неточни, но напълно подкрепям хора, които имат възможността да говорят, защото толкова дълго време не са я имали. Така че не искам да ги карам да мълчат по никакъв начин“, каза актьорът.