IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Минисериалът Чернобил официално е номер едно

23 май 2019 12 00

Сериалът се изкачи на първо място по рейтинг

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Поредицата за кризата в атомната централа край Припрят успя да направи немислимото. След дълги години на върха, предаването „Планетата Земя“ /Planet Earht II/ беше детронирано от поредицата на Крейг Мазин. С излъчени само три серии, минисериалът на HBO успя да събере невероятния рейтинг от 9.5 в сайта IMDB. За сравнение „Игра на тронове“ и „В обувките на Сатаната“ са съответно на шесто и пето място.

„Чернобил“ проследява последиците след зловещата катастрофа, която се случва в атомната електроцентрала „Ленин“ през 1986 г. Актьорът Джаред Харис влиза в ролята на физика Валери Легасов, който се опитва да убеди СССР, че положението е много по-сериозно отколкото изглежда. В актьорския състав се отличава името на Стелан Скарсгард, който играе Борис Шчербина – заместник-председател на Съвета на министрите на СССР.

 

Експлозията убива двама души, а в следствие на радиацията загиват още десетки жители. Градът Припрят, който е най-близо до атомната централа е напълно обезлюден и негоден за живеене в следващите 100 години.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари