IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фенове на „Игра на тронове“ в подкрепа на Емилия Кларк

27 май 2019 12 00

Общността застана зад актрисата

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Сериалът „Игра на тронове“ се превърна в телевизионен феномен. Едночасовите епизоди, излъчвани по HBO, привлякоха милиони зрители и образуваха една от най-големите фенски общности в света. В последно време обаче тази маса се обърна към поредицата. След като осмият и последен сезон не беше по вкуса на по-голяма част от аудиторията, беше започната петиция той да бъде презаснет с нови сценаристи. Недоволните достигнаха 1,5 млн. души от целия свят.

Въпреки това обаче последният сезон на „Игра на тронове“ се оказа доста печеливш. Всеки един от шестте епизода на сагата беше гледан от над 16 млн. фенове по целия свят. Тази статистика включва само хората, които са избрали HBO и HBO GO, което означава, че числото може би е по-голямо заради тези, които избират други начини за гледане.

Снимка: Reuters

И макар негативизмът да беше централен през шестте излъчени епизода, един актьор получи подкрепа наскоро. Става въпрос за Емилия Кларк, която играе Денерис Таргериан. След участта, която я застигна, потребители на сайта Reddit застанаха зад своята кралица. Те започнаха да набират средства за организацията SameYou, която се занимава с хора, възстановяващи се от мозъчни удари и травми. Феновете успяха да съберат повече от 25 хил. долара само за два дни. Интересното е, че общността, която събира даренията е същата, която създаде петицията. „Искаме да покажем, че въпреки недоволството ни към сезона, нищо от този негативизъм не е насочено към актьорите, които свършиха чудесна работа.

Снимка: Reuters

Темата с мозъчните удари е много позната за Кларк. В есе, което беше публикувано от The New Yorker, актрисата признава, че по време на снимките на „Игра на тронове“ е претърпяла две операции на мозъка. „Докато работех по сезон 2 всяка минута си мислех, че ще умра“, пише тя. Все пак актрисата не се отказва от сериала и продължава да работи.

Кларк споделя, че въпреки всичко тя стои зад решенията на своята героиня. Точно тази отдаденост кара феновете да започнат набирането на дарения. „Всичко това е, за да покажем, че ние също стоим зад Денерис“. Появи се и хаштаг #WeStandByDaenerys, за да се промотира кампанията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари