IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ариана Гранде дари печалбата си от концерта в Атланта

13 юни 2019 07 50

Певицата направи щедро дарение към организация, бореща се с репродуктивните проблеми

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ариана Гранде дарява цялата сума от концерта си в Атланта на организация, която се бори с репродуктивните проблеми. Това се случва на фона на протести срещу управата на щата, в който се предвижда забрана на абортите след осмата седмица от зачеването. Това е изключително малко време, в което някои жени дори не осъзнават, че са бременни. Към Атланта се присъединяват и още няколко щата, сред които Джорджия и Тексас.

Певицата изнесе концерт в Атланта на осми юни и събра сума от 250 хил. долара. Всички те отиват към организацията „Planned Parenthood“. „Дарението на Ариана Гранде идва в критичен момент, когато в Джорджия и много други щати се забранява безопасният аборт“, каза президентът на организацията д-р Лина Уен. Тя добави, че „Planned Parenthood“ ще продължи да се бори срещу посегателствата върху човешкия живот и здраве. „Няма да се спрем, независимо от нищо“.

Снимка: Reuters

Жестът на певицата идва и на фона на още един конфликт. Дни преди концерта, протести срещу организирането на гей-паради се бяха събрали пред хотела на певицата. Те държаха плакати с дъга за фон, на които беше задраскана думата „Pride“. Гранде се извини на почитателите си за тази сцена и сподели, че ще се постарае това да не се повтаря.

Снимка: Reuters

Ариана е защитник на правата на хомосексуалистите като някои от протестърите смятат, че по този начин тя се опитва да стане още по-популярна. „Не твърдя, че съм героят на LGBTQ общността, но искам да направя шоу, на което да накарам тези хора да се чувстват специални и подкрепяни. Това е всичко, което искам“, отговори на критиките певицата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

анонимна ( преди 4 години )
Ако се продължава по този начин, вървим към сериала "Историята на прислужницата", мечта за доста мъже, донякъде осъществен в мюсюлмянския свят, но няма да им се отвори парашута, ще срещнат доста силен отпор......
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар