IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветно ревю стартира в Балчик за Джулая

30 юни 2011 11 03

Разнообразни цветя акцентират върху женското тяло и чар

Снимка: Личен архив

Снимка: Личен архив

Поредица от цветни пърформанси FLOWERS стартира младата дизайнерка Симона Грошевска в университетските Ботанически градини в София и в Балчик. Експозицията представя в естествена среда флорални елементи, с акцент върху красотата на женски фигури и форми.

Мебели от хортензии, рози и лилиуми ще бъдат наредени до фотографски цветни пана. Над 50 фотографии ще бъдат показани в свободните площи на градината край брега на морето часове след посрещането на Джулая. Изложбата ще бъде открита утре, 1 юли, от 19.00 часа в Ботаническата градина в Балчик.

Слънчогледи, орхидеи, хвощови листа, амарилис, солидаго, кръгъл трън, нарязани и преплетени шайби от стъбла ще оживеят в цветни инсталации по време на официалното откриване на FLOWERS в Ботаническата градина в Балчик, а всеки от гостите ще получи специална картичка от вечерта, която ще може да засади. Само след десетина дни в саксията ще се появят зелените стръкчета на FLOWERS.

В разгара на лятото цветната феерия ще бъде пренесена за кратко и до Южното Черноморие. FLOWERS е идея на Симона Грошевска и LIFEGEOMETRY. Грошевска е на 25 години и живее в София. Изучавала е интериорен дизайн, артистични и психо-социални практики и педагогика в Лесотехническия Университет, Нов Български Университет и СУ „Климент Охридски".

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари