IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прическите на модерното изкуство

15 декември 2011 15 20

Артистичните послания от колекцията прически на Stephan „Кабаре” намери авангарден израз в платната на именития български художник Кирил Кацаров

Снимка: Stephan

Снимка: Stephan

Седмица след като френската фризьорска марка Stephan представи с haute coiffure спектакъла „Кабаре" тенденциите в прическите за 2012, артистичните вдъхновения от новата колекция на бранда се пренесоха и в света на модерното изкуство и картините на популярния български художник Кирил Кацаров.

На 28 ноември на сцената пред близо 400 гости се качиха артистичния директор на академия и салони Stephan за България Васил Михайлов, топ гримьора Кирил Чалъков, артистичния директор на Stephan за цял свят - Емануел Сентенак и коафьорите от франчайз салон Stephan – Пламен Жилев, Катерина Нгуен и Силвия Блажева, които представиха тенденциите в прическите и грима за 2012 с грандиозен спектакъл.

В коафьорското шоу като модели се включиха и сестрите Шехтови, Яна Грудева и други известни лица.

Усещането за кабаре и критичния поглед в енигматичните години на миналия век са сред основните артистични вдъхновения за новата колекция на Stephan.

Френският бранд представи три основни салонни визии с къса, средна и дълга коса и обединяващия мотив за бретон на нивото или под веждите. И в трите предложения се забелязва премахване на обема и толериране на естественото падане на косата по растежа, както и адаптираната спрямо всяка прическа комбинация от минимум два цвята. Във фокуса на Stephan е доброто подстригване и техниката на работата с цветовете, което предоставя неограничени възможности при сешоара и стайлинга.

Всички водещи визии на марката за 2012 година са лесни за поддръжка след излизането от салона и са разработени специално с идеята прическата да бъде практична и да дава достатъчно свобода за интерпретации от страна на клиента в зависимост от повода. Цветовете варират от комбинация между медно и златисто перлено до всички разновидности на шоколадовото.

Освен на сцената артистичните послания и вдъхновения от колекцията на Stephan „Кабаре" намериха своя авангарден израз и в платната на художника Кирил Кацаров, претворяващи висшата мода в прическите.

Изчистените тонове и контури, леките текстури и пестеливи цветове на принципа на контраста, както при прическите за 2012, така и в модерното изкуството, са във фокуса на художника, пресъздаващи необикновено точно внушенията на haute coiffure колекцията „Кабаре.

Само през декември, клиентите на франчайз салон Stephan (срещу Интерпред), в комбинация с перфектно обслужване и неповторими празнични прически от фризьорите на марката, ще могат да се насладят и на изложените в салона ексклузивни картини на художника Кирил Кацаров, посветени на „Кабаре".

Импровизирана изложба ще се състои в два цикъла от 12-ти декември до 18-ти декември и от 19-ти до 26-ти декември.

Автор - снимка

КоментариКоментари