IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Токсичните жени

4 януари 2012 09 10

Истината винаги е различна от това, което виждаме на пръв поглед

Снимка: Андреа Мари Маршал

Снимка: Андреа Мари Маршал

Колко лица има жената? Според Андреа Мари Маршал – много...и не всички са хубави. Художничката наскоро представи в Ню Йорк една доста интересна изложба на тема "Toxic Women".

Изключително провокативни, картините и представят женската съблазън в демоничните й форми, изкривени от модата. Маршал изследва женската идентичност, сексуалност като част от консуматорската култура в контекста на "идеалната жена", показвана по списанията. Това което се пише и снима, не е това, което е в действителност.

"Жената е звяр. Тя е любвеобилна и отблъскваща. Тя е демон и едновременно богиня...роб и муза...дете и майка и всички тези неща я правят опияняваща", споделя Андреа за своята тема.

Картините представляват корици на списание или по-скоро пародия на едно конкретно списание, считано за библия в модния, снобски свят. За да разберете кое е, разгледайте галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Trinity333 ( преди 12 години )
Изобщо не е злобно. Идеята е, да е гротескно. Това, че ти нямаш такива лица, не значи, че никой ги няма. А и това, че мислиш, че нямаш, може да е много различно от действителността.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
( преди 12 години )
Много гротескно, много злобно, много грозно. Аз чак такива лица нямам...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар