IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Макрофотографията разкрива света на насекомите по уникален начин

21 май 2012 10 15

Можем да видим детайлите все едно сме с размерите на насекомо

Снимка: http://www.amritray.com

Снимка: http://www.amritray.com

Макрофотографията е невероятна и може да разкрие детайли, които не би забелязал по друг начин. Това е снимане на обекти от много голяма близост. Повечето съвременни камери имат тази настройка.

Макрофотографията става още по-голямо предизвикателство, когато снимаш насекоми. Първо трябва да откриеш насекомото, да се надяваш на правилното осветление и че композицията също ще изглежда добре. А най-важното е да успееш да сминаш преди насекомото да е отлетяло или да се е скрило в някоя дупка.

Как бихме могли да видим насекомите, ако бяхме големи колкото тях? Макрофотографията ни дава възможност да разберем точно това. Светът на насекомите е толкова цветен и интересен и това можем да оценим като видим детайлите уголемени.

Така че определено си заслужава да научим повече за тези смайващи същества като ги наблюдаваме в естествената им среда. Благодарим на фотографите, които ни дават шанса да се насладим на този съвсем различен свят.

Може да разгледате снимките на насекомите в нашата галерия.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари