IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прашна красота

7 юни 2012 06 30

Мръсните прозорци на колите могат да се превърнат в професионално изкуство

Снимка: dirtycarart.com

Снимка: dirtycarart.com

„Измита от Стиви Уондър", „Измий ме" или някоя емблема на автомобил или футболен отбор е най-голямото "изкуство", което човек може да види върху прашните стъкла на зацапан автомобил.

Един американец обаче открива призванието си в такива стъкла, превръщайки ги в неограничено поле за изява и оригиналнно платно за своите необикновени творби.

На вас може да ви изглежда като странно хоби, но за Скот Уейд рисуването върху мръсни автомобили е професия. Тексасецът от години изкарва прехраната си като твори върху мръсните коли на своите клиенти. Само с четка и една доволно замърсена кола, той може да създаде такива детайли на изображението, каквито не сме виждали и при някои фотографии.

Идеята му се ражда заради мястото на което живее - на по-малко от 500 м от прашен пустинене път, който непрестанно се грижи за праховото покритие на колите от района с плътна смесица от варовик, прах и едрозърнест пясък – нещо, което това остро око е намерило за вдъхновяващо.

Вероятно и Скот е започнал с по някое усмихнато лице тук-там, докато днес галерията му от рисунки включва репродукции на световно известните „Мона Лиза" на Давинчи, „Момичето с перлената обеца" на Йохан Вермеер, множество портрети и пейзажи и забавни карикатури.

Художникът се прочува със странното си изкуство дори в Турция и Япония, когато го канят на голямо автомобилно изложение да демонстрира уникалните си заложби. Всяко произведение се ражда в рамката на прозореца на колата и колкото и да е красиво,жиее до първия дъжд.

Скот вече е канен да украсява витрини на магазини и бизнес сгради, но мечтата му е да успее един ден да изрисува своя картина върху огромната прозрачна повърхност на някой небостъргач.

Ние му пожелаваме смелост в мечтите и успех с тях, а вие разгледйте част от нещата, които вече е направил в нашат галерия.

КоментариКоментари