IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неонови водопади

11 април 2013 06 00

Магия или реалност?

Снимка: thisiscolossal.com

Снимка: thisiscolossal.com

Сам по себе си един водопад може да бъде достатъчно впечатляващ. Силата и същевременно изяществото, с което водата се спуска надолу, е от гледките, които „спират дъха“. Какво ще кажете обаче, за магически водопад, чиито води са красиво осветени от неонови цветове?

Понякога човекът може да бъде наистина продуктивен и досегът му с природата да не оставя поражения, а напротив. Такъв случай е проектът „Neon Luminance“, който се ражда от сътрудничеството на Шон Ленц и Кристофър Абидгаард. Дуото разкрасява различни водопади в Северна Калифорния, като след това прави експозиции с времетраене между 30 секунди и 7 минути.

Красиви и ярки зелени, жълти, червени и сини светлини осветяват водата по протежението на водопадите, както и в тяхната основа. Ефектът е магически и наистина впечатляващ. Ленц и Абидгаард „рисуват“ сложни структури от по няколко нарязани пръчки, за да създадат различни форми на осветление.


Природолюбителите трябва да бъдат спокойни, защото експозициите по никакъв начин не замърсяват водата на водопадите. Неоновите пръчки не се отварят и се събират след края на всеки проект, като по този начин във водата не изтичат никакви токсини.

Влезте в нашата галерия и разгледайте красивите и щадящи природата неонови водопади.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари