IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разрушението може да бъде красиво

7 юни 2013 06 40

Цвят и стъкла се превръщат в изкуство

Снимка: Jon Smith

Снимка: Jon Smith

Точният момент е най-важен. Не минута-две по-късно или по-рано. Понякога дори секундите са от значение. За спринтьорите например, милисекундите са ключовият елемент, който може да ги приближи или да ги отдалечи завинаги от победата. Уцелването на точния момент е майсторска способност, особено ако говорим за фотография.

Едва ли снимките на фотографа Джон Смит щяха да бъдат толкова впечатляващи, ако той не ги беше заснел в точната секунда. Моментът, в който стъклото се пука и цветните предмети заедно с хилядите стъклени парченца политат във въздуха. Точният момент, в който ежедневните предмети се превръщат в изкуство.

Фотографиите на Смит са така наречените снимки на „висока скорост“. За направата им той използвал обикновени крушки, които напълнил с различни предмети, течности и други вещества. Някои от крушките фотографът потопил в цветна боя, за да придаде по-голям контраст и колорит на някои от снимките си.


Като признание за успеха и добрите идеи на Джон Смит, част от фотографиите му ще бъдат представени на изложба в кметството на град Фишър, Индиана. А вие може да влезете в нашата галерия и да разгледате снимките на висока скорост.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари