IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Околната среда като вдъхновение за изкуството

2 януари 2014 13 40

Календар за 2014 година събира фотоси от последните 20 години, които показват природата в една по-различна светлина

Снимка: Mathilde Roussel

Снимка: Mathilde Roussel

Все по-често се чуват призиви на природозащитници за опазване на околната среда. Поредният такъв е издаването на специален календар със снимки, вдъхновени от природата. Кадрите са направени от различни художници, на различни места по света и в различни години, но всички имат една-единствена цел – те създават изкуство, което спомага за подобряване на отношенията човек-природа.

Календарът за 2014 година впечатлява със своята простота и същевременно сложен замисъл. Изкуството, вдъхновено от околната среда, иска да покаже красотата на природата и всичко натурално, което ни заобикаля. Всички автори са използвали естествени материали като дървета, камъни, трева, клони и т. н.


На някои от снимките има изобразени интересни геометрични форми, снимани отвисоко, за да може човек да добие представа за всеобхватността на проекта. Други снимки залагат на човешките форми, защото именно хората са тези, които трябва да се грижат за околната среда и да се чувстват като част от нея.

Влезте в нашата галерия и разгледайте зеления календар за 2014 година.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари