IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биомузей изникна на входа на Панамския канал

23 февруари 2014 14 40

Уникалната сграда е по дизайн на известния архитект Франк Гери

Снимка: designboom.com

Снимка: designboom.com

Биомузеят, дело на видния канадски архитект Франк Гери в Панама е готов за официалното си откриване. „Biomuseo“ ще отвори вратите си за обществеността, след почти десет години строителни дейности. Уникалната сграда е проектирана от Гери и следва да се превърне в културна институция в Панама.

В музея ще има изложени разнообразна гама от видове, които обитават района на Панамския канал. Тук винаги ще има осем постоянни изложби, които са направени след консултации с учени от близкия тропически изследователски институт.

За строежа на музея са използвани 60 милиона щатски долара. В сградата освен галерийно пространство има красив атриум, магазин-музей и кафене. Отвън ще има богато озеленена ботаническа градина.

Музеят е разположен на входа на Панамския канал и предлага гледка към водата в посока град Панама и по-точно стария град. Дизайнът на сградата е асиметричен и включва вълнообразни покривни панели и колаж от форма и цвят, които отразяват тропическия характер на страната. Очаква се музеят да привлече широк кръг от посетители, тъй като ще съчетава изкуството с науката и ще бъде домакин на културни събития през цялата година, включително музикални концерти.

Вижте снимки на биомузея на Франк Гери в Панама в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари