Нова линия обувки спечели възхищението на експертите в сладкарската индустрия. Красиви дамски обувки се превърнаха в сладки изкушения, след като дизайнерът Крис Кембъл ги покри с шоколад, сметана, сладолед и различни сладки кремове. Произведенията му изглеждат толкова реалистични, че дори е получил запитвания дали могат да се ядат.
Крис вече е създал свой магазин – The Shoe Bakery – където е изложил вкусните си творения.
„Идеята за тези обувки-торти идва от любовта ми към сладкарските изделия и творческия ми порив. Помислих си защо да не ги комбинирам в дамски обувки и да допринеса с нещо ново в света на обувките. И така се роди Shoe Bakery“, сподели Крис.
„Когато започнах да ги правя, мислех кои сладкарски материали могат да се приложат върху обувките. Правех скици и след това си набавях материалите, така че да се получи магията“, добави дизайнерът.
Крайният резултат бил толкова впечатляващ, че след като хората видели обувките, винаги питали дали стават за ядене.
Изработването на един чифт отнема на Кембъл между две и четири седмици. А цените варират от 60 до 200 британски лири.
Вижте вкусните обувки в галерията ни!