IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красива хармония между човек и природа

9 март 2014 11 30

Канадският артист Адженета Дайк създава изкуство от медени пити

Снимка: Peter Dyck и William Eakin

Снимка: Peter Dyck и William Eakin

Съществува ли хармония между хората и природата. Да, несъмнено. Макар че в повечето пъти човекът е този, който разрушава връзката между него и животните, растенията, водите и всичко, което го заобикаля. В името на природата и още по-специално в името на пчелите канадският артист Адженета Дайк създава изкуство от медени пити.

Според нея, ако притеснителната тенденция на намаляване на пчелите продължи, това би се оказало пагубно за света, тъй като „силата на медоносната пчела е да запази населението на света живо“. Дайк се интересува от комуникацията между различни видове, ето защо тя решава да разгледа какви биха били последиците от изчезването на пчелите.

За да не се стигне до този лош сценарий, канадският артист призовава за внимание чрез своя необичаен, но наистина впечатляващ проект от медени пити. Всеки експонат в колекцията на Дайк е сътворен с помощта на пчелите, които били свободни да остават и отлитат, когато пожелаят. Канадката и нейният екип изградили благоприятни условия за пчелите, така че да привлекат тяхното внимание.

Влезте в нашата галерия и вижте какво означава красива хармония между човек и природа. Буквално.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари