Когато човек свикне с дадено нещо, спира да му обръща внимание, защото вече му е безинтересно. Когато нещата се променят обаче, това подбужда човешкото любопитство. Хората започват да се вглеждат по-отблизо в това, което ги заобикаля, да обръщат внимание на малките детайли и да виждат красота на неподозирани досега места.

Много често в забързаното ежедневие човек спира да се радва на света около себе си. Преди да попадне в нещо като „Алиса в страната на чудесата“! Фотографът Ранди Скот Славин създава сферични панорами, които показват света във всичките му посоки и лица. Неговите колекции от снимки носят името „Алтернативни перспективи“.

Още по темата

С помощта на цифрова обработка фотографът трансформира един обикновен пейзаж в сюрреалистично преживяване. Неговите впечатляващи композиции се отличават със сгради с главата надолу, мостове в полукръг, вода, която плава в небето и дървета, които се огъват по необичаен начин.

Влезте в нашата галерия и разгледайте невероятните 360-градусови снимки, за които Ранди черпи вдъхновение от любовта си към пейзажите.