IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Атласът на красотата

24 февруари 2015 11 46

Или различните измерения на красотата по света

Снимка: Mihaela Noroc

Снимка: Mihaela Noroc

Неведнъж сме казвали, че красотата е субективно понятие. А женската красота не е само правилни черти, добре оформено тяло, поддържащи процедури и хубави дрехи. Понякога тя може да бъде съвкупност от всичко това, както и чар, магнетизъм, пленителна усмивка, индивидуалност и автентичност.

Това доказват снимките от проекта „Атласът на красотата“ на румънската фотографка Михаела Норок. Тя напуска работата си, за да започне нов живот в изследване на разнообразните лица на красотата по света. В продължение на две години Михаела пътува в различни страни и заснема стотици естествени жени, заобиколени от тяхната култура.

Проектът на румънската фотографка има за цел да покаже разнообразието по света чрез снимки на различни красиви жени – всяка по свой собствен начин. След среща с хиляди хора и обиколка на 37 страни, Михаела споделя, че за нея красотата е навсякъде и най-вече в това „да бъдеш себе си“.

Още едно доказателство, че една жена може да бъде красива, именно защото е различна, а не защото се опитва да се впише в установения стереотип. „В крайна сметка красотата е в очите на наблюдателя, а той винаги е някой друг“, обобщава фотографката. Тя се надява нейните снимки да послужат като вдъхновение за много жени, които искат да останат истински и автентични.

Влезте в нашата галерия и разгледайте част от портретите на Михаела Норок – многото измерения на красотата.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари