IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отново провокация от Банкси

27 май 2019 08 40

Художникът се появи на изложение без покана

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Известният художник Банкси се появи неканен на събитието Биенале във Венеция. То се провежда всяка нечетна година и е най-голямото изложение за изкуство в света.

Британският артист, който крие своята идентичност, изложи новата си инсталация на улица в италианския град. Творението е съставено от няколко картини, които образуват кораб, заобиколен от венецианските гондоли, а във водата се вижда как е пълно с масло. По този начин провокативният художник показва неодобрението си към проблема с круизните кораби, които замърсяват лагуната на Венеция.

 

Артинсталацията освен нестандартна се оказа и незаконна. Банкси публикува видео, в което полицай му казва, че няма право да излага творбите си на това място и го моли да се премести. В крайна сметка картината е премахната. За поредна година Биеналето във Венеция минава без участието на артиста, въпреки неговия талант. 

 

Снимка: Reuters

Припомняме, че наскоро Банкси шокира света, след като унищожи своя картина минути след като тя беше продадена на търг за повече от 1 млн. долара. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари