IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Donna Karan, Хаити, Ню Хорк

13 септември 2011 07 02

Дона Каран е наблегнала на геометричните щампи, хитро издължаващи тялото

Снимка: GettyImages/ Guliver

Снимка: GettyImages/ Guliver

Един истински дизайнер никога не изневерява на стила си. Donna Karan отново доказа това в рамките на протичащата в момента Нюйоркска седмица на модата.

Ако погледнете който и да е тоалет от колекцията за пролет/лято 2012, шансът да разпознаете почерка на Каран е наистина огромен.

Като начало, присъстват така характерните за нея рокли, дискретно и елегантно очертаващи фигурата, като в някои кройки отново виждаме асиметрия. Други пък са с остри, дълбоко изрязани деколтета, аксесоаризирани с големи огърлици.

Дона Каран е наблегнала на геометричните щампи, хитро издължаващи тялото. Но не оставяйте заблудени - своето вдъхновение дизайнерката открива не в математиката, а в "трайбъл" (от англ. - племе) културата.

Тя поясни как миналата година е пътувала до Хаити, където открива изкуството на местния артист Филип Додар (Philippe Dodar). Това, което тя прави в настоящата си колекция, може да се опише именно като среща между два свята.

Следвайки тази логика, цветовата гама съчетава в себе си бяло, черно, кафяво и бежово, които много често се откриват върху един тоалет. Присъстват също лилаво и оранжево.

Геометричното усещане е подсилено и от големите четвъртити гривни. И всичко това, сложено под шапката на градския стил.

Харесва ли ви колекцията, може да разберете от галерията.

Очаквайте още от New York Fashion Week 2012.

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари