IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетно-летен бал 2012: Oscar de la Renta

14 септември 2011 13 44

За пореден път се убеждаваме в титаничния талант на дизайнера

Снимка: GettyImages/ Guliver

Снимка: GettyImages/ Guliver

Роден през далечната 1932 година и станал свидетел на толкова много десетилетия мода, Оскар де ла Рента определено знае как да облече жената.

Спечелил свои верни последователи с ръчно ушитите си и много детайлни тоалети, той придаде усещане за висша мода в една ready-to-wear колекция, част от нюйоркския моден фурор за пролет/лято 2012.

Гостите на шоуто, сред които са имената на Валентино, Джъстин Тимбърлейк и Ники Минаж, стават свидетели на цветен спектакъл, озвучен от музиката на Led Zeppelin и Pink Floyd.

А разкошните рoкли, съчетани с фино изработени дантелени горни части, напомнят за блясъка и тежестта на минали столетия.

Цветовата гама и богатството на материи и щампи трудно може да се опише с няколко думи. Текстурата на ревюто е така богата, че всяка дама ще открие по нещо за себе си.

Гримът е почти незабележим, а косите са обемни и спуснати.

Но най-впечатляващо е умението на дизайнера да придава на тежката, официална визия лек младежки дух. Нещо, което малцина дизайнери могат да направят с такава лекота и точност.

Галерията.

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари