IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

9 тактики във флирта, които работят

5 юли 2020 21 00

Тествайте ги още сега

Снимка: Istock

Флиртуването е нещо, което идва натурално. Има хора, които твърдят, че не им се отдава, но всъщност не е така. Всеки човек умее да флиртува, просто подсъзнателно променя позата, гласа и изражението си, така както го усеща вътрешно.

И все пак тъй като не всички са лесни за „прочитане“ от другия пол, ако сте решили да флиртувате с някой секси младеж, заложете на тези класически ефективни и разпознаваеми сигнали за флирт, които са подкрепени научно:

Гледайте го смело в очите

Най-често флиртът започва със силен визуален контакт. Може да е продължителен или пък може да е често засичане на погледа в краткотраен период от време. Зрителният контакт е сигурен сигнал за интерес и при неколкократно засичане, негласна покана за разговор и флирт.

Усмихнете се

Психологът д-р Моника Мур от университета Уебстър е убедена, че усмивката е сред най-работещите тактики във флирта. Тя сигнализира открит интерес и е универсална в целия свят.

Направете му комплимент

Идеята на флирта е да накара човека отсреща да се почувства добре, да се почувства желан и харесван. Така че ако искате да спечелите от началото благоразположението му, направете му комплимент.

Наведете леко глава напред

Леко срамежливото навеждане на главата напред е считано за много секси от мъжете, твърди проучване на университета в Нюкасъл, Австралия.

Разсмейте го

Със сигурност сте чували, че хуморът е сред най-силните оръжия за спечелване на нечие благоразположение. Е, това се отнася и за флиртуването. Изследване на Центъра за социални проблеми в САЩ твърди, че ако вкарате хумор и накарате мъжа срещу вас да се разсмее, шансът той да бъде привлечен към вас скача двойно.

Купете му гореща напитка

Според проучване на Йейл, човек, който държи топла напитка и черпи друг с такава, е възприеман като щедър и грижовен.

Изправете се

Позата е много важна във флиртуването. Тя разкрива колко сте уверен, а увереността е сред най-атрактивните черти и според двата пола. Учени от Колорадо са категорични, че когато един човек е изправен, той е по-секси и по-лесно подава сигнали за флирт.

Носете нещо червено

Ако целта ви е да бъдете забелязани и още от пръв поглед да подадете сигнал за флирт, заложете на нещо червено. Проучване на университета в Рочестър разкрива, че силният пол е неистово привлечен от дами, които носят червено, защото това моментално активира въображението в сексуален аспект.

Докоснете го нежно

Според изследване, публикувано в сп.Social Influence, най-ефективното докосване във флирта, е леко срамежливият нежен допир. Той създава напрежение и очакване, което пък се отразява на либидото и желанието към другия.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари