IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 грешки, които може би допускате в сегашната си връзка

26 септември 2020 21 00

Вземете мерки преди да е станало късно

Istock

Трудните връзки често са описвани като „болезнени“. Известна е мисълта по темата на Лев Толстой: „Всички щастливи семейства си приличат, а всяко нещастно семейство е нещастно посвоему.“

Всъщност повечето нещастни двойки са нещастни по сходни начини. В техните отношения най-често има взаимно нараняване, нелоялност, саботажи и чувство за вина.

Ето и пет грешки, които вие или вашият партньор може да допускате във връзката си и така да я направите нещастна:

1. Действате твърде субективно

Много хора обичат да демонстрират, че са прави в дадена ситуация и да натякват на партньора си, че той е сгрешил. Истината е, че монетата има две страни. Във всяка връзка има две субективни истини – вашата и тази на половинката ви. Ако постоянно смятате, че вашата „истина“ е вярната, то вие ще изгубите близостта и доверието помежду си.

Вместо всеки път да изтъквате правотата си, замислете се какво чувства вашият партньор и от какво има нужда той.

2. Очаквате извинението ви незабавно да поправи нещата

Не може да очаквате, че ще направите или кажете нещо лошо, след което ще се извините и половинката ви веднага ще преглътне обидата. Разберете едно – партньорът ви няма да може да приеме извинението ви, докато не усети, че наистина се разкайвате. Той трябва да разбере, че осъзнавате грешката си и наистина искате да промените нещата. Трябва да дадете време на своя любим да ви прости напълно след извинението. В повечето случаи е по-добре да слушате какво има да ви каже той, без да се защитавате или оправдавате твърде много.

3. Ядосвате се на партньора си, когато той ви се ядоса

Ако партньорът ви е разстроен заради нещо, което сте направили и ви го казва, което пък толкова наранява чувствата ви, че в крайна сметка накрая вие сте нацупеният, то това е грешна стратегия. По-добре е да вникнете в това защо сте го подразнили, а не да насочвате фокуса си върху своите наранени чувства. Ако искате щастливи отношения, по-разумно е да успокоите партньора си, а не да настоявате, че вие сте този, който трябва да иска извинение.

4. Не вниквате в желанията и страданията на партньора си

Ако вашият партньор ви казва, че е нещастен, че не чувства подкрепа от вас, че има различна визия за общото ви бъдеще и/или че смята, че сте се отчуждили, но вие не му обръщате внимание, то нещата ще се влошат във времето. Ако не положите усилия да вникнете в думите и желанията на половинката си, рано или късно ще дойде и краят на отношенията ви.

5. Смятате, че тази статия се отнася само за вашия партньор, но не и за вас

Изкушаващо е да се съсредоточим върху грешките на партньора си и да игнорираме или сведем до минимум нашите собствени грешки или недобро поведение. Не попадайте в този капан. Помислете върху поведението си и сами преценете дали давате всичко от себе си в това да имате здравословна връзка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари