IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Партньорът ви се оплаква, че го задушавате?

25 декември 2020 21 00

Къде бъркате

Снимка: Istockphoto

Любовта и нуждата са два различни аспекта от една връзка и не трябва да ги обърквате. Когато обичаш някого, не означава, че трябва да се променяш заради него и да се напасваш към неговия лайфстайл, а означава да му дадеш пространство и заедно да имате възможност да израствате и да се променяте. От друга страна нуждата някой да ви обича, означава, че имате емоционална зависимост към него и не можете да съществувате и да взимате решения без него. Това може да е доста задушаващо за партньора ви, който дори може да усеща, че му висите на врата като воденичен камък.

Понякога тази зависимост на единия към другия се развива неусетно с времето, но тя е токсична за връзката и често убива не само страстта, но и уважението, доверието и обичта.

Ако партньорът ви ви намеква или ви каже, че вие сте прекалено зависимо от него и го задушавате, трябва да внимавате за следните неща и да ги овладеете:

Постоянно го проверявате

Ако сте във връзка и непрекъснато изпитвате нужда да проверявате къде е половинката ви, с кого е и какво прави, то определено минавате границата на нормалните отношения. Това е червен флаг за връзката ви и ако не се отдръпнете, ще имате сериозни проблеми.

Търсите одобрението му за всичко

Една от най-неатрактивните черти е липсата на увереност и постоянното желание за валидация на действията ви. За другия търсенето на неговото одобрение за всичко, е досадно и задушаващо. Не само, че постоянно го ангажирате със себе си, но и той ще започне да вижда във вас последовател, а не партньор.

Нарушавате личното му пространство постоянно

Един от сериозните знаци, че сте прекалено зависими от любимия, е постоянното нарушаване на личното му пространство. Дори да се обичате много и да кипи бурна страст помежду ви, никой не обича постоянно да му дишат във врата. Така че, ако не давате пространство на половинката си и искате да сте всяка секунда с него, определено имате проблем и го задушавате.

Приоритизирате неговите нужди пред своите

Всеки човек има собствени цели и желания. Това, че имате връзка не означава, че всичките ви цели трябва да са общи и че трябва да зарязвате всичко и да се съобразявате изцяло с неговите планове. Това отново показва зависимости и докато в началото вашата половинка може да се ласкае от факта, че е центърът на Вселената ви, с времето ще усеща тази ваша „съобразителност“ като натиск.

Постоянно го следите в социалните мрежи

Друг знак, че спешно трябва да се отдръпнете са „преследваческите“ тенденции, които може да сте развили, а именно – постоянно го следите в социалните мрежи и след това дори си позволявате да му налагате цензура и да го конфронтирате за нещата, които пуска. Никой не иска да бъде контролиран и следен, подобно действие със сигурност ще унищожи връзката ви, така че спрете да го правите.

Извод

Ако любимият ви сподели, че го задушавате и сте прекалено зависима от него, не се обиждайте. Помислете си дали не правите някое от горепосочените неща, защото те са явни знаци, че сте силно зависима от мъжа до себе си и вече сте загубили своята идентичност. Ако не вземете мерки, връзката ви наистина ще се превърне в токсична и ще вземе неприятен обрат, така че не губете време, а променете поведението си.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари