IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Личен опит: Влюбена съм в колега и приятел вече 7 години

3 май 2021 21 00

Разбирам, че нищо няма да се получи, а искам семейство с него

Снимка: Istock

Ние сме възрастни и сериозни хора, и двамата не сме свободни. Имаме много общи неща, имаме взаимно разбиране и подкрепа. Колеги сме, но работим в различни отдели. Виждаме се по моя инициатива веднъж или два пъти месечно, чуваме се няколко пъти седмично, кореспондираме в интернет.

Той избягва интимните връзки, но не казва, че не иска това. Според мен може да има и проблем с потентността, но не знам как да помогна.

Обичам го, искам да създам семейство с него. Но продължавайки да мечтая за неосъществимото, вече съм изтощена, трудно ми е да скрия чувствата си. Разбирам, че нищо няма да се получи, той не ме обича. Опитах се да забравя, да не общувам, но това е невъзможно. Какво да правя?
Ира, на 39 години

Има думата психологът:

Общувате, срещате се, имате фантазия за възможния му проблем с потентността. Влюбени сте в него, но смятате, че това е несподелено. Трудно ви е да скриете чувствата си, но може би сега е моментът да ги разкриете?

Ако мъжът има проблеми с потентността, е трудно да се очаква инициатива от него. Той не иска да влезе в неудобно положение и няма да предприеме стъпки, които биха могли да го доведат до подобна ситуация. Но това са ваши предположения, реалността може да се окаже напълно различна.

Не бих направила никакви прогнози за възможността/невъзможността да бъдете заедно. Какво има между вас? В ситуация като вашата мнозина биха избрали да признаят чувствата си. Това дава шанс за промяна на настоящото състояние на нещата. Ако продължите да се измъчвате и да криете своите чувства, желания, вероятно никога няма да разберете дали е била възможна истинска връзка. И това е много тъжно. Много по-тъжно от това да чуем честен отговор: „Нека останем приятели“.
Лариса Харланова, психоаналитик, за psychologies

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари