IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Поговорки за любов, на които да НЕ вярвате

5 май 2021 17 30

Кои сентенции, свързани с връзките, е по-добре да не следвате, базирано на зодията ви

IStockphoto

Повечето народни поговорки, свързани с любовта, съдържат мъдрост, натрупана с векове. И все пак не всички те могат да помогнат като решение на проблемите във вашата връзка, особено ако ги следвате сляпо. Всеки зодиакален знак си има своите специфични характеристики и спрямо тях някои от тези, иначе доста верни пословици, могат да окажат по-скоро вреда на отношенията ви.

Ето и на кои точно сентенции за любовта е по-добре да не вярвате много-много, базирано на вашия зодиакален знак:

Овен: „Ако не ме понасяш в лошите ми дни, значи не ме заслужаваш и в добрите ми дни!“

Тази мъдра мисъл отчасти е вярна, но не трябва да ѝ се доверявате прекалено много, като се има предвид и вашия избухлив нрав. Не можете редовно да се отнасяте към вашия любим човек зле, с оправданието, че сте имали тежък ден и да очаквате той/тя да ви обича безусловно. Партньорът ви не е ваша боксова круша, с която да отпускате напрежението. Не бива да го наранявате, после да му се извинявате и да си мислите, че това всеки път ще минава. Не приемайте добротата му за даденост – рано или късно той ще се умори да ви прощава. Трябва да положите усилия и вие да бъдете добър партньор.

Телец: „Всяко нещо с времето си.“

Ако си мислите, че любимият ви човек ще ви чака вечно, докато вие се туткате и подреждате живота си, вместо да му обърнете повече внимание, грешите. Ако половинката ви иска да градите общото си бъдеще заедно, но вие все отлагате плановете за създаване на семейство за „след известно време“, възможно е връзката ви никога да не мине на друг етап. Ако партньорът ви смята, че не полагате достатъчно усилия във връзката ви и не инвестирате достатъчно емоции в отношенията ви, той рано или късно ще реши, че двамата просто не сте подходящи един за друг. Да, повечето неща си идват с времето, но понякога в любовта се иска спонтанност!

Близнаци: „Обичай така, сякаш не си бил нараняван!“

По принцип е лошо да пренасяш тежкия си багаж от несполучливата си предишна връзка в настоящите си любовни отношения. И все пак, ако човек не се поучи от грешките си в романтичен план в миналото, той ще продължава да допуска едни и същи грешки и в бъдеще, отново и отново. Затова след раздяла пазете сърцето си за известно време, докато се излекувате от тъгата напълно. Междувременно помислете какво се е объркало във връзката ви и потърсете своята вина. Дори и след като решите, че сте готови за нова връзка, все пак бъдете малко по-предпазливи, а не се впускайте презглава. Обичайте отново, но по-зряло и по-мъдро. Във вашия случай е по-добре да се водите от поговорката: „От некачествени семена, няма да израсне добра реколта.“

 

Рак: „Противоположностите се привличат.“

Да, ама не! Във вашия случай тази противоречива сентенция по-скоро няма да доведе до стабилна връзка. Вие имате голямо сърце и сте човек, който би дал ризата на гърба си на всеки, който се нуждае от нея. Въпреки че може да бъдете привлечени от някой съвсем различен от вас, например от лошо момче, което не се интересува от никой друг освен от себе си, това не означава, че трябва да градите общ живот с него. Вие заслужавате някой, който е точно толкова добър и грижовен като вас. Някой, който ще ви обича със силата, с която вие го обичате.

Лъв: „Любовта не трябва да е сложна.“

Ако очаквате любовта винаги да е лесна, тогава никога няма да останете във връзка задълго, защото ще продължавате да се отказвате веднага щом нещата станат малко по-сложни. Истината е, че всяка една връзка си има своите възходи и падения. Ще има трудни периоди, които ще са един вид проверка на любовта между вас и половинката ви и ще трябва да сте достатъчно силни, за да останете заедно през всички тях. Истината е, че любовта по-скоро изисква усилия, упорита работа и много компромиси.

Дева: „Пусни го да си иде, ако се върне, значи те обича истински.“

Не бива да вярвате на тази пословица твърде много. По принцип, ако дадете твърде голяма свобода на половинката си или я оставите да ви напусне, по-вероятно е това да е завинаги. Вместо да очаквате тя да размисли и да се върне при вас, по-добре изобщо не я пускайте да си тръгва. Ако този човек е бил готов да се откаже от вас веднъж, тогава очевидно може да го направи и втори път. Може би той не ви оценява по начина, по който заслужавате. А вие заслужавате партньор, който знае колко специален сте, още от първия ден на връзката ви.

Везни: „Не можеш да обичаш друг човек, ако не обичаш себе си.“

Любовта към себе си е изключително важна, но не е задължително да я усещате, преди да изградите сериозна връзка с друг човек. Може да чувствате несигурност в себе си, характерна за Везните, както и да се борите с тези свои усещания, в което няма нищо необичайно. Това не означава, че не можете да обичате друг човек по начина, по който трябва да се обича. Можете да намерите своя идеален партньор, който пък да ви научи да обичате и себе си. В крайна сметка вие ще започнете да се виждате през неговите очи и себеуважението ви ще се покачи много.

Скорпион: „Любовта има нужда от дискретност“

Въпреки че не бива да разказвате на приятелите си всяка подробност от любовния си живот, нищо фатално няма да се случи, ако им споделите някои по-интригуващи истории с половинката си. Те може да са в състояние да ви дадат полезен съвет, който да укрепи връзката ви. Или може да са в състояние да ви посочат някои проблеми в отношенията ви, които сами не сте забелязали досега. Освен това, ще си навредите, ако държите всичките си емоции в тайна. Здравословно е да можете да споделяте с някого дори и по-интимни неща, свързани с половинката ви.

Стрелец: „Веднъж кръшкач, цял живот кръшкач.“

Всеки човек прави грешки в любовта и вие също. На всеки му се случва, поне веднъж в живота, да нарани свой партньор, който му се е доверил абсолютно. Ако в момента излизате с човек, който в миналото има истории с изневери, не се отказвайте от него, само защото ви казват, че той ще е неспособен да се промени. Винаги има надежда. Може би вие сте правилният човек за него и той ще се постарае да остане лоялен към вас. Ако го обичате, не мислете за него като за изгубена кауза. Вярвайте, че и от него може да излезе добър съпруг/съпруга, но просто досега не е имал възможност да се докаже.

Козирог: „Сърцето е като стъклена чаша, счупиш ли го, дори и да го залепиш, следите ще си личат.“

Вярно е, че доверието е едно от най-важните неща във връзката и че веднъж когато то се изгуби, после много трудно може да се спечели обратно. Все пак, когато двама души имат дълга история заедно и много спомени, те може и да се подхлъзнат в даден момент. Може, по някаква причина да си развалят отношенията в даден етап. Това не трябва да значи край на връзката. Във всяка любов има и напрегнати моменти, когато се изискват компромиси и от двете страни, за да могат да бъдат преодолени те с времето.

Водолей: „В любовта и на война няма правила.“

Във вашия свят думите означават толкова много, колкото и действията. Това означава, че ако вашият партньор ви нарани, тогава ще искате да чуете извинение от него. Ще искате да знаете защо е постъпил така и ще искате да го чуете да изразява съжалението си за начина, по който се е отнесъл към вас. Във всяка връзка има набор от правила и те са свързани с общочовешките ценности. Ако вашият партньор не спазва тези правила, вие ще натрупате недоволство в себе си и рано или късно нещата ще ескалират.

Риби: „Никога не си лягайте скарани с половинката.“

Истината е, че ако сте много наранени и ядосани на половинката си и има риск по време на караницата ви, да ѝ кажете неща в яда си, за които после да съжалявате, то може би е по-добре да говорите за проблемите си с нея на другата сутрин, след като сте имали възможност да помислите и да се поуспокоите малко. Понякога наистина е по-добре да си легнете ядосани, защото утрото е по-мъдро от вечерта. Ако веднъж си легнете разсърдени, това няма да развали цялата ви връзка. По-добре е да изчакате, докато и двамата сте спокойни, за да проведете смислена дискусия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари