IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изградите по-стабилна връзка през 2024 година

30 декември 2023 20 30

15 резолюции за повече романтика и разбирателство

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Към края на всяка година повечето от нас отварят дебелите тефтери и започват да правят равносметка за отминалите 12 месеца. Какво са успели да постигнат, за какво не са имали време и какво е било нереално оптимистично. Независимо от отметките, които сте поставили зад целите си, 2023 година приключи и е време за ново начало

Отгръщаме страницата и започваме да мечтаем за следващите 366 дни. Тъй като 2024 година е високосна, ще имате на разположение още един ден за постигане на всичко, за което мечтаете. Поставяте си цели за кариерно развитие и подобряване на финансовото си състояние, обещавате си да се грижите повече за себе си и психичното си здраве. Гордеем се с вас. Докато го правите обаче, защо не настроите часовника си и за повече романтика и любовен живот? Новата година е идеална възможност да помислите как вие и вашият партньор искате да изглеждате в следващите 12 месеца от връзката ви. 

Така че, независимо дали искате да обсъдите решенията на отношенията заедно или да си поставите индивидуални цели, за да бъдете по-внимателен партньор, ние споделяме 15 идеи, които могат да ви помогнат да превърнете новата година в един безкраен Свети Валентин. 

Тези резолюции ще разбием в категории, въз основа на това колко дълго сте били заедно с партньора си, но знайте, че всички те могат да бъдат полезни и изпълнени във всеки един момент от връзката. 

Как да изградите по-стабилна връзка през 2024 година

Ако наскоро сте започнали връзката си

връзка -

Снимка: Pexels

Карайте партньора си да се смее повече

Опитваме се да бъдем забавни и да впечатлим на първите срещи, но след няколко срещи, когато пеперудите в стомаха вече са се успокоили, не се стараете да бъдете толкова забавни и интересни. Това обаче е огромна грешка. Смехът заедно с половинката ви може да ви сближи още повече и да направи времето ви заедно много по-приятно. Така че тази година, вместо винаги да разказвате най-смешните си вицове на колегите си около диспенсъра за вода, запазете малко за партньора си.

Изградете общи цели, които да постигнете заедно

Докато сте заети да градите свои новогодишни цели, уверете се, че сте подсказали на партньора си какво искате от новата година и научете какво иска той. Изградете общи цели независимо дали става дума за финансово състояние или уелнес рутина. Поставянето на цели за съвместния ви живот или споделянето на личните ви цели ще ви накара да се чувствате, че сте в екип и двамата ще се подкрепяте взаимно.

Опитайте нещо ново

Независимо дали става дума за нов обучителен курс, ходене в различен ресторант или експериментиране в спалнята, изживяването на нещо ново заедно поставя страхотна основа за една връзка и може да помогне да поддържате нещата свежи и вълнуващи дълго време. Но имайте предвид, че е важно да опитвате нови неща и сами. Стартирането на ново хоби, планирането на самостоятелно пътуване или усвояването на ново умение може да ви даде шанс да се съсредоточите върху себе си и да сте сигурни, че имате дейности, които ви вълнуват извън връзката ви. Ако и вие, и вашият партньор имате интереси, към които сте искрено запалени, винаги ще имате нещо ново, за което да говорите.

Ако сте заедно от дълго време

връзки

Снимка: iStock

Показвайте повече привързаност, дори по неочаквани начини

Тези от вас в дълга връзка може би вече познават рутината и скучното ежедневие, което се е настанило в живота ви. След дълго време заедно държането за ръце, целуването и интимността стават рутинни. Целувки, когато се сбогувате, държане за ръка от време на време и сексът е ограничен до времето след лягане или дори може би само в определени нощи от седмицата. Извадете наяве онези моменти от началото на връзката ви, които са ви карали да се чувствате живи и развълнувани. Сгушете се, когато гледате телевизия или пък прегърнете партньора си произволно през деня. Физическата интимност веднага съответства на емоционалната интимност, така че превръщането ѝ в приоритет ще ви накара да се почувствате емоционално по-близки.

Променете езика на изразяване

Начинът, по който говорите, има огромно влияние върху всичко – от близостта във връзката ви до начина, по който двамата общувате. Когато изразявате нещо, за което сте ядосани, винаги използвайте „Чувствам“ вместо „Ти си виновен/а“. Съсредоточете се върху това защо сте се почувствали наранени, вместо върху това какво са направили, за да ви накарат да се почувствате по този начин. Кажете: „Чувствам, че не оценяваш всичко, което правя, защото работих усилено за вечеря, за която се прибра късно“, вместо „Провали нещата, защото закъсня“.

Кажете „разбирам“, когато сте сгрешили и потвърдете аргументите на другия, вместо да ги игнорирате или да ги отблъсквате. Винаги помнете, че трябва да сте двамата срещу света, а не един срещу друг. Целта трябва да бъде избягване на проблема в бъдеще, а не определяне кой е бил прав за проблема в миналото.

Покажете любов към партньора си

Най-вероятно сте разбрали, че партньорът ви не изпитва любов по начина, по който вие го правите, и може би не показва своята по начина, по който вие искате. Познаването на езика на любовта на вашия партньор може да промени цялостното щастие на връзката ви. Ако все още не сте го направили, направете теста с половинката си, за да разберете дали вашите любовни езици са актове на услуга, думи на утвърждение, качествено време, подаръци или физическо докосване. След това определете как можете редовно да действате на езика на любовта на партньора си и да живеете по-съзнателно, като имате предвид неговия любовен език.

Ако живеете заедно

връзки, двойка,

Снимка: iStock

Прекарвайте време без технологии

Дори ако вие и вашият партньор прекарвате много време заедно, може да се изненадате да откриете колко малко от него прекарвате наистина съсредоточени един върху друг. Основният виновник за тези разсейвания? Нашите телефони. Повечето от нас проверяват телефоните си 96 пъти на ден, оставяйки малко време, за да отделим цялото си внимание на близките си.

Договорете се с партньора си да оставите телефоните си настрана поне за част от времето, което прекарвате заедно. Без разсейването на груповите съобщения или изкушението да разглеждате социалните медии, ще имате повече време да слушате истински и да се ангажирате един с друг.

Превърнете секса в приоритет

Въпреки че вие ​​и вашият партньор може да сте късали дрехите един на друг, когато сте се събрали за първи път, сексът има тенденция да става по-малко приоритет с удължаването на връзката ви – особено когато живеете заедно. За много от нас реалностите на живота пречат на дългите и шумни сексуални сесии, които са основата на много ранни връзки. Но сексът може да бъде една от най-важните и интимни части на една връзка и трябва да се третира като такъв. Независимо дали трябва да планирате секси вечерна среща или да насрочите секс в календара си, направете го приоритет през новата година.

Планирайте пътуване

Ако можете да го осъществите, планирането на пътуване може да промени изцяло връзката ви. Излизането от ежедневната рутина и прекарването на продължително време на съвсем друго място ще ви накара да се почувствате по-свързани от всякога. Ако пътуването с една нощ не е опция за бюджет, време или друго, опитайте еднодневно пътуване до близкия плаж, тематичен парк или забележителност. Идеята е да прекарате време заедно, което не се състои в разтоварване на съдомиялната машина, съставяне на списък с хранителни стоки или седене на дивана.

Ако сте сгодени

връзка, двойка,

Снимка: iStock

Признайте нещата, които цените един в друг

Особено когато сте затрупани с планиране на сватба, може да е лесно да приемете партньора си за даденост. Но изследване установи, че един от най-добрите фактори за дълготрайна връзка е колко често единият партньор признава, когато другият прави нещо положително. Тази теория за „културата на признателност“ предполага, че ако редовно изразявате благодарност, привързаност и уважение към половинката си, създавате положителна перспектива във връзката, която предотвратява възникването на чувства на презрение в по-късен етап. Това предполага, че перфектната формула за здрава връзка разчита на това, че двойките имат пет положителни взаимодействия за всяко отрицателно взаимодействие.

Въпреки че не е необходимо да водите класация, опитайте се да имате предвид видовете думи, които вие и вашият партньор обменяте. Повече отрицателни ли са, или положителни? И колко често хвалите или изразявате признателност към партньора си? Опитът да преосмислите тези взаимодействия ще ви помогне да се уверите, че и двамата се чувствате обичани и уважавани и ще укрепите връзката си. 

Говорете за бъдещето

Важно е да знаете, че вие и вашият партньор се движите в правилната посока и разговорите за бъдещето могат да бъдат добър начин да направите това. Къде се виждате след 10 години? Как бихте искали да се развива връзката ви сега и след като се ожените? Какви вълнуващи планове можете да направите през следващата година? Говоренето за бъдещето не само гарантира, че искате едни и същи неща, решаващ фактор за успеха на всяка връзка, но също така може да разпали вълнението ви относно това, което предстои и за двама ви.

Планирайте повече срещи

Ако това изглежда като цел, която е твърде трудна за поставяне с вашите натоварени графици и с лудостта на планирането на сватбата, вероятно просто трябва да преоцените определението си за „среща“. Срещата трябва да е по всяко време, когато двамата прекарате качествено време сами, независимо дали е вечеря и филм или разходка до местното кафене сутрин. За протокола, това не означава да гледате телевизия преди да заспите или да вечеряте, докато говорите по телефона. Насрочете среща и я приемете сериозно – дори да сте уморени или да ви липсват пари, ангажирайте се да превърнете качественото време в приоритет. Това може да означава да седнете на домашно приготвена вечеря или да отидете на пикник в парка. Стремете се към конкретно число – веднъж или два пъти на седмица – и го впишете в календарите си, така че да не може да бъде отложено или забравено. 

Какво казва нумерологията за вашия любовен живот

Колко силно е вашето сексуално желание според зодията ви?

Ако сте женени

връзки

Снимка: iStock

Помислете за терапия

Дори и да нямате сериозни проблеми, външен, безпристрастен професионалист може да ви помогне да общувате по-добре един с друг. Това не само избягва по-сериозни проблеми в бъдеще, но ще направи комуникацията ви страхотна. Въпреки това, ако сте се борили с някои дългосрочни караници или по-големи проблеми, които ви е трудно да разрешите сами, психологът за връзки е идеалният ресурс, който да ви помогне да преодолеете проблемите и да върнете връзката си към по-любяща, доверчиво или щастливо място.

Казвайте повече „Обичам те“

Кога казвате „Обичам те“ във връзките си? Когато затваряте телефона? Когато си лягате? Това е същото като физическото докосване – когато стане рутинно, то губи част от специалното си значение. Никога не бихте могли да кажете „Обичам те“ твърде много, но е възможно да не го кажете достатъчно. Уверете се, че го изричате в неочаквани моменти, например след като ви приготвят вечеря, докато ги прегръщате или просто изпращате съобщение в деня, когато са на работа. Казвайте „Обичам те“ повече, отколкото да говорите за домакински задължения, списъци със задачи или караници.

Простете и забравете

Всеки в една връзка е минал през цикъла – един човек прави нещо, което притеснява другия, има неразбирателство, кавгата ескалира, някой се извинява и кавгата приключва. Всички познаваме и чувството да прощаваш, защото просто искаш спорът да приключи или защото не знаеш какво друго да направиш, но не и да го преодолееш напълно. Виждаме това в следващата кавга, когато не можем да не прибегнем до извеждането на грешките на партньора ни, които са причинили последното неразбирателство. 

Ако прощавате на партньора си, това означава, че трябва да го забравите. Това означава, че сте работили през това, че сте видели тяхната гледна точка и чувствате, че те са видели вашата. Връзката ви ще бъде по-добра, защото се разбирате по-добре, така че не прощавайте, докато не се почувствате така, и не повдигайте минали караници или грешки в нови спорове – ако наистина сте простили, това означава, че миналите проблеми са разбиране на грешни комуникации, а не проблеми, които се нуждаят от повече работа.

За още новини от света на връзките и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари