IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По дългия безименен пръст ще му познаете мъжеството

12 ноември 2010 09 17

... и богатството

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Канадски учени установиха връзка между дължината на пръстите и поведението на мъжете.

Мъжете с по-дълъг безименен пръст работят повече, по-склонни са да поемат рискове и обикновено не приемат отговор "не", независимо дали от жена или в делова сделка. Затова често те са и по-успешна кариера.

От друга страна, по-дългият показалец е признак, че мъжът е солиден и не поема рискове, дори и това да изглежда малко скучно.

Разликата в дължината между показалеца и безименния пръст е показател за нивата на тестостерона през вътреутробното развитие както на мъжете, така и на жените.

Връзката с поведението обаче съществува само при мъжете, установиха учените от университета Конкордия. Те измериха дължината на пръстите и проследиха личностовите разлики на 415 мъже и жени.

Тестостеронът преди раждането влияе върху развитието на мозъка, но и забавя растежа на показалеца спрямо останалите пръсти.

Колкото по-дълъг е безименния пръст от показалеца, на толкова повече тестостерон е бил изложен мъжът. Това го е направило алфа-мъжкар, с по-голяма склонност към рискове, но и с по-голяма воля за победа.

Такива мъже обикновено поемат рискове във всички сфери на живота. Жените ги харесват, защото ги смятат за по-издръжливи и уверени.

"Резултатите ни показват връзка между високия тестостерон и поемането на рискове сред мъжете в три области - забавленията, социалната и финансовата сфера.

Тъй като жените харесват здрави, самоуверени и богати за партньори, мъжете са склонни да поемат рискове в спорта, в отношенията си с хората и във финансите си, за да станат привлекателни за дамите. Интересното е, че тази тенденция се влияе от излагането на тестостерон" - каза Ерик Стенстром от екипа.

При жените обаче няма връзка между дължината на пръстите и поведението. При тях най-често показалецът и безименният пръст не се различават много.

Предишно изследване установи, че лондонските банкери имат повече успех, ако са с дълъг безименен пръст. Вероятно такива мъже поемат повече рискове и реагират по-бързо на пазарните промени.

КоментариКоментари

neshtotakova ( преди 13 години )
...Ами, може би е нормално... Каква зависимост може да има при жените... Само се замисли :D:D:D:D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Ifs ( преди 13 години )
защо винаги тези изследвания са за мъже :? явно при нас жените няма зависимости :D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
чи-чи ( преди 13 години )
:))...И аз така...Може би работата е там,че поради този конкретен пръст успяваме да си осигурим точно спокойствието и сигурността, които ни харесват.Другите хора именно защото го нямат не успяват.Логично,а?!Вижте коментарите и в Днес.бг,ако желаете.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
morpheus201 ( преди 13 години )
Ала-бала, явно нямат с какво да си запълнят ежедневието тези канадци. Аз съм мъж и безименният ми пръст е с поне сантиметър по-дълъг от показалеца, но не обичам риска - харесва ми сигурността и спокойствието! :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
fa7al_error ( преди 13 години )
Абе, те хората си знаят - размера на члена по безименния пръст, сексуалната активност по бенките ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
чи-чи ( преди 13 години )
А така!Моите и двата са с почти 1 см по-дълги от показалците,пък съм си 100% жена-поне според тези,които ме познават.И така се чувствам.Това как ще обясним?:))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар