IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 признака, че връзката ви не се основава на истинска любов

7 юни 2024 18 00

Отношенията ви по-скоро се крепят на навик или на взаимна изгода

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Много често хората влизат във връзки, защото отсрещната страна е проявила достатъчно интерес, а и те са усетили някаква искра първоначално. След това обаче те постепенно започват да усещат, че тези отношения в крайна сметка няма да ги доведат доникъде.

Има различни причини, поради които хората могат да влязат във връзка, която не се основава на истинска, дълбока любов. Това може да е от желание за внимание, през нужда от това да са в партньорство, до наличие на нарцисизъм.

Но едно е ясно, ако няма любов, връзката няма да просъществува дълго и затова няма смисъл да си губите времето.

И все пак може да се чувствате така, сякаш ту изпитвате гореща страст към половинката си, ту отношенията ви са хладни, а всичко това да ви обърква.

Така че прочетете, за да разберете кои са ясните признаци, че връзката ви не се основава на истинска любов:

1. Играете си на топло и студено

Повечето от нас са запознати с игричките, които някои хора играят в романтичните отношения. В един миг показват голям интерес, а след това се отдръпват. Ту ви затрупват със съобщение и обаждания, ту изчезват за няколко дни. В един момент ви засипват с множество комплименти, а след това ви игнорират или критикуват. Ту ви канят на среща, на която си прекарвате страхотно, а след това не ви се обаждат цяла седмица.

Има много причини, поради които някои хора играят на топло и студено в отношенията – това може да произтича от несигурност или да е страх от  обвързване.

Ако се сблъскате с такова поведение още в началото на едни отношения, добре е да проведете разговор с обекта на интереса си, за да не се окаже, че и двамата си губите времето. Той/тя трябва да ви каже има ли наистина интерес към вас или мотивацията му/ѝ да се срещате не е достатъчно голяма.

2. Изпитвате неловко чувство, когато сте заедно

Въпреки че Psychology Today отбелязва, че някои хора може да не знаят, че са обект на умишлена манипулация, факт е, че много личности си боравят с нея, играейки си с емоциите на своя партньор.

И така, как да проверите дали не сте жертва на манипулативна тактика?

Прекарайте малко време сами, в медитация или соматична техника като Фокусиране и усетете как се чувствате. Добре ли ви е или зле? Притеснени ли сте или спокойни? Какви образи, усещания и чувства идват в ума ви?

Дори и да не го направите, ако усетите, че изпитвате неловко усещане, когато сте около своя партньор, или други лоши вибрации, това може да е манипулация, която тялото ви усеща и за която се опитва да ви уведоми!

3. Има несъответствие между това, което половинката ви ви казва и това, което прави

Има ключов начин за установяване на доверие в една връзка. И това е последователност. Трябва да правите това, което казвате, че ще направите. Очевидно винаги ще има моменти, когато не можете да се придържате към обещанието си или към първоначалния план, но това не трябва да е модел.

Но ако забележите, че половинката ви никога не се съобразява с вас, ако често ви предлага среща, а след това я отменя и т. н... трябва да си имате едно наум.

Има хора, които искат да задържат един потенциален романтичен интерес по-дълго, докато междувременно преследват друг или докато не се появи нещо „по-добро“ на фронта. Така че внимавайте!

4. Комуникацията ви не изглежда много дълбока

Дори общуването ви с този човек на пръв поглед да изглежда лесно и да не изисква много усилия, ако усетите, че всъщност комуникацията ви е плоска и повърхностна – това е категоричен признак, че с този човек не ви свързва истинска любов!

Помислете за това.

5.  Връзката ви изглежда по-скоро като „приятели с привилегии“

Случвало ли ви се е да искате нещо по-дълбоко с някого, но в крайна сметка да се окаже, че връзката ви е основно сексуална? Хубаво е да си изясните желанията си още от самото начало.

Когато двама души се съгласят, че връзката им се основава само на секс, тогава това може да е страхотно.

Но ако единият се надява на бъдещи срещи и общи планове, а другият бърза да мине през спалнята, то имате проблем, ако сте първият. Още по-лошо е, ако бъдещето е нещо, което никога не обсъждате с този човек, дори след първите ви няколко срещи.

Скарана

Снимка: iStock

6. Единият от вас дава повече във връзката

Чувствате ли, че вие сте този, който винаги отделя време или усилия във връзката с настоящия ви партньор? Може би винаги сте на негово разположение, готови сте да отмените плановете си с приятели и роднини, за да сте с него и т. н. Или може би прекарвате цял ден в очакване той/тя да ви пише или да се появи на вратата ви, а той/тя да ви върже поредната тенекия.

Този вид поведение показва, че другият човек просто не е толкова инвестиран в отношенията ви, колкото би трябвало и може би просто не ви уважава, цени и обича достатъчно.

7. Отношенията ви са малко като скоростно влакче в увеселителен парк

Ако отношенията ви с този човек са като скоростно влакче в увеселителен парк – например една минута сте въодушевени, след това – тъжни, после отново щастливи и т. н., значи вие сте манипулирани. Както вече казахме, истинската, дълбока любов и манипулацията не вървят точно ръка за ръка.

Трябва да си помислите дали наистина искате да продължите връзка като тази. Първият ви инстинкт може да е да кажете „да“ поради пристрастяващата допамино-енергична природа на несигурността.

Но втората ви мисъл може да ви помогне да поставите това в по-широк контекст. Каквато и да е причината за поведението на вашия партньор, вие заслужавате нещо повече от това да бъдете манипулирани или водени за носа. Заслужавате истинска любов и там някъде има някой по-подходящ за вас!

За още новини от света на връзките и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари