IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога трябва да напуснете човека, когото наистина обичате

4 септември 2014 14 38

Това е допустимо само в 7 случая

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Когато се влюбим, ние често сме толкова заслепени, че не можем да видим истинското лице на обекта на чувствата си. Дори да усещаме някои лоши, обезпокоителни черти в характера на нашия любим, ние предпочитаме да ги игнорираме. Вече сме приели, че сме създадени един за друг и вярваме, че винаги ще се обичаме и ще бъдем заедно.

Разбира се, след определен период от време – месец, година, декада и на най-заслепеният човек зрението се възвръща. Идеята за раздяла обаче, винаги е твърде болезнена и човек не знае дали да продължи да се бори за връзката си или да се откаже. Има случаи, в които категорично е по-добре да напуснете човека, когото обичате и да продължите сами живота си.

Тук са седем от тези случаи:

1. Вие сте нещастни именно заради връзката си.

Взаимоотношенията които имаме с хората ни засягат по различен начин в съответствие със значението, което им придаваме. Статутът на нашите отношения в голяма степен може да се отрази на начина, по който ние се чувстваме и по който гледаме на живота. Ако една връзка ни прави нещастни и ни кара да се чувстваме безполезни и тъжни, тогава никой не може да ни обвинява, че искаме отново свободата си.

2. Добрите времена са неутрализирани от лошите.

Всички отношения си имат своите върхове и спадове и това е нормално. Когато обаче спадовете доминират във връзката, нещо явно не е наред. Човек не трябва да стои с партньора си, само защото с него има прекрасни спомени от далечното минало, които вече отдавна са удавени в сълзи, скандали, отчуждение и тъга.

3. Вие не искате да прекарате живота си с вашия партньор.

Никой не трябва да бъде част от връзка, в бъдещето на която самият той не вярва. Да, всички ние искаме да се чувстваме желани и обичани, но ако връзката не е това, което искаме. Ако не си представяме, че ще остареем с половинката си, какъв е смисълът тогава? Ако се преструвате, че любимият ви означава всичко за вас, когато вътрешно мечтаете да срещнете някой друг по-подходящ, то по-добре не си губете времето с този човек и не губете неговото.

4. Когато загубите доверие в партньора си.

Доверието е в основата на всички романтични взаимоотношения. Ако човек не може да се довери на половинката си, то тогава нещо е доста нередно. Очевидно той е в грешна компания, от която е най-добре да се освободи. Връзката без доверие е напълно безполезна.

5. Вашият партньор ви третира зле.

Всеки човек заслужава да бъде третиран с уважение. Ако вашият партньор не ви уважава, а ви приема за даденост, няма причина да бъдете с него. По-добре да си намерите човек, който наистина ще ви обгражда с любов и внимание.

6. Вашият партньор ви изневерява.

Няма смисъл да прощавате изневярата. В действителност шансът да забравите измяната е минимален, а това означава, че и бъдещето ви с вашата половинка няма да е много щастливо. Ако все пак решите, че партньорът ви заслужава още един шанс, дайте му го. Но ако решите да го напуснете, никой не може да ви обвинява за решението ви.

7. Влюбени сте в друг човек.

Това се случва. Невинаги човек може да избира в кого и кога да се влюби. Ако усетите, че сърцето ви вече принадлежи на друг, а не на половинката ви, по-добре дайте шанс на новооткритата любов. Така или иначе, вие няма да сте в състояние да дарите с обич настоящата си половинка, а тя едва ли заслужава пренебрежението ви.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари