IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 въпроса, на които да си отговорите, преди да скъсате с половинката

21 март 2015 13 45

Не прибързвайте с това решение

Снимка; outnow.ch

Снимка; outnow.ch

Решението за приключване на дългогодишни взаимоотношения обикновено е трудно и не се взима за един ден, седмица или месец. Когато връзката му се е изчерпала, човек го усеща интуитивно и започва да прекарва все по-малко време с партньора си.

В същото време малко хора имат смелост да сложат край на тези свои мъчителни отношения. Преди да вземете крайно решение да продължите напред с живота си без своя досегашен партньор, трябва обаче да осъзнаете, че никой не е съвършен.

Ако твърде дълго сте правили компромиси, твърде дълго сте полагали усилия да закрепите връзката, но така и не сте успели, може би ви е време за промяна...

Все пак отговорете си на тези пет ключови въпроса, преди да скъсате с половинката:

1. Има ли помежду ви все още страст?

Ако между вас и партньора ви страстта не е угаснала напълно и ако все още правите секс, може би има шанс да закрепите отношенията. Ако обаче сте спрели да бъдете интимни с половинката си от месеци или дори години, може би връзката ви наистина е изчерпана. Всеки човек има нужда от нежност и ласки в живота си.

2. Приятели ли сте с половинката?

Ако с вашия партньор все още имате много общи интереси и се наслаждавате на времето, прекарано заедно, може би трябва да дадете още един шанс на отношенията си. Дори страстта да е угаснала, всеки има нужда от другар в живота. По-добре се опитайте да възвърнете химията помежду си, като започнете да правите нещата, които сте правили в началото на връзката ви – да ходите по почивки, да излизате на кино, театър, да си организирате романтични вечери, да си правите подаръци и изненади.

3. Чувствате ли се у дома в общото ви жилище?

Ако се чувствате комфортно в дома ви с половинката, вие имате нещо много ценно. В домовете на двойките пред раздяла/развод обикновено атмосферата е нажежена и никой не се чувства добре. Ако обаче просто искате да се разделите с партньора си, защото ви е станало скучно и монотонно, по-добре е пак да преосмислите нещата.

4. Колко много бихте изгубили, ако се разделите с половинката?

Това е важен, сериозен въпрос. Добре е да сте наясно какво ще изгубите, ако скъсате с половинката си. Понякога нещата от живота (общо жилище, деца, общ бизнес) държат двама души свързани по-дълго, отколкото трябва. Те си съжителстват нещастно и така младостта им си отива. Но понякога двама души се разделят и след време разбират, че са изгубили твърде много...

И все пак трябва да бъдете изключително внимателни, преди да решите да продължите напред сами. Ако все още живеете в комфорт, ако между вас и партньора ви има сравнително добра комуникация, трябва да се опитате да оправите нещата, които не са наред.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари