IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коментари за бившите гаджета, които да спестим на сегашните

27 юли 2015 13 36

Най-добре премълчете тези 7 коментара

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Бившата. Тази ужасяваща личност в живота на всяка настояща приятелка. Това, дали сме я виждали някога на живо или основният ни поглед е в тайното разглеждане на профилите ѝ в различни социални мрежи няма никакво значение.

Самият факт, че тя съществува, ни е достатъчен. Макар понякога да са напълно безпочвени и лишени от разум, притесненията все пак съществуват и постоянно ни подтикват към едно своеобразно надпреварване.

Дори и то да е само в главата ни, тайно се опитваме да превъзхождаме бившата на сегашния ни приятел по всички критерии.

Въпреки че не можем да изтрием миналото на новата си половинка, има някои коментари, които е добре да бъдат спестявани.

Мъже, представяме ви моментите, в които е по-добре да си замълчите. Жени, същото важи и за вашите бивши.

1. Не бъркайте имената

Да, може да не сте имали нея предвид, но това е едно от възможно най-неприятните неща, които можете да направите. Фактът, че бъркате имената мигновено се асоциира от вашата половинка като знак, че мислите за друг човек и може би дори искате той да е тук в момента. Друг важен момент е да предупредите родителите си за новата фигура в живота ви, с която да заменят старата.

2. Махнете подаръците и не носете нейни/негови неща

Без значение дали това е най-любимата гривна на живота ви, например, или никога не сте харесвали повече дадена тениска, спрете! Колкото повече пазите подобни подаръци или носите нещо нейно/негово, което има сантиментална стойност, толкова повече новата ви половинка ще си мисли, че евентуално бихте се върнали към старата любов.

3. Не лъжете за поддържането на контакт

Колкото и рядко да се случва, има двойки, които успяват не просто да се разделят с добро, но и да запазят добрите си отношения. Ако сте от тези късметлии, на които им се случва от време на време да обменят по някоя и друга приказка с бившата половинка на по чаша кафе, не лъжете сегашното си гадже. Накрая може да излезете виновни без вина.

4. Спрете да говорите как ви е съсипал/а

Да, всички сме били наранени. Да, всички сме минали през периода, в който не искаме нищо и никого, освен да лежим в леглото, обикновено завити презглава. Случва се на всеки – не е приятно, но наистина не е болка за умиране. Още по-малко адекватна тема на разговор. Защо бихте искали да споделите на новата си половинка, че още не сте преодолели случилото сте и не сте се поучили от това?

5. Спрете да повтаряте как той/тя ви е променил/а

Преодоляхте страха от височини заедно? Научихте се как да извличате позитивите от всяка ситуация? Най-накрая спряхте да закъснявате? Чудесно. Защо тогава се разделихте? Може би не е трябвало...

6. Не поддържайте връзка със семейството на бившата половинка

Колкото и невероятни да са били родителите, колкото и добре да са ви приемали и да сте се разбирали, има нови хора в живота ви, които трябва да опознаете. Инвестирайте вниманието си в това да ви харесат и да ги впечатлите.

7. НИКОГА не сравнявайте бившите със сегашните

Наистина ли? Това е едно от нещата, които би трябвало да са ясни и без да се споменават, но очевидно този феномен се случва често. Съществуването на бивш, особено ако изглежда добре, е достатъчно натоварващ факт сам по себе си. Не е нужно каквото и да е изтъкване на позитиви. Запазете ги за себе си или най-добре ги забравете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Ахам ( преди 8 години )
Като цяло се изисква много зрялост и интелект, за да не се правиш на интересна пред новия ти приятел заради бившата му. Всеки е бил с някой, но задаването на ненужни въпроси и мрънкането за бившата са отблъксващи и дразнещи неща. Когато едно момиче е несигурно в себе си и има редица притеснения и проблеми с личността си, това рефлектира негативно и върху отношенията й с нов човек и затова не е виновна бившата. Вместо да се постарае да привлече още повече мъжа, тя дразни с въпроси и го манипулира да й обещава какво ли не...Наивни глупачки.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар