IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как коледните празници могат „да погребат“ връзката ви

16 декември 2015 17 00

Кои са трите основни причини

Снимка; outnow.ch

Снимка; outnow.ch

Празниците невинаги са изпълнени с мир и хармония. Периодът около Коледа често е изпитание за по-новите двойки и поставя потенциалните им бъдещи отношения на кантар.

Според едно скорошно проучване времето около две седмици преди Коледа е пик на разделите.

Не изпадайте в паника, но празниците наистина могат да ви донесат разбито сърце.

Ето и един опростен списък на нещата от празничния сезон, които могат да „погребат“ вашата връзка:

1. Неравностойните подаръци

Всеки обича подаръците, но понякога те са супер неравностойни. Ако вие подарите на половинката си чорапи, а той на вас диамантена гривна, нещата няма да се получат добре. Ако пък той ви вземе прахосмукачка, а вие на него скъпо бельо – пак ще се получи неприятно. Подаръците могат да се окажат катастрофа, особено за двойките, които са заедно отскоро и не познават предпочитанията си.

2. Сблъсъкът на фамилиите

Коледните сбирки могат да бъдат радостни, но и доста напрегнати и неприятни, особено в семейства, в които между членовете има някакъв потушен гняв, негодувание или чувство за вина.

Тоест, по време на семейната вечеря може да се провокира словесна престрелка и обстановката да се нажежи.

Това, от своя страна, може да повлияе много негативно на отношенията в двойката. Не забравяйте, че в основата на духа на идните празници стоят прошката, милосърдието и взаимната обич.

3. Плановете

Понякога партньорите имат съвсем различна идея за това как, къде и с кого да прекарат коледните празници. Има двойки, които не могат да се разберат по тази тема и така стигат до конфликти или всеки си празнува сам със своите роднини и по своя си начин. Отговорностите в службата също добавят към този стрес, особено ако единият партньор е свободен по празниците, а другият си има работни ангажименти.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари