IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как жените съсипват връзките си?

1 март 2016 15 30

7 стъпки към края

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Всяка жена мечтае да има щастлива връзка, но понякога без да иска с поведението си причинява непоправими вреди на отношенията си със своя партньор.

Да, вярно е, че за да се радват на стабилни отношения и двамата партньори трябва да работят в еднаква степен върху връзката си, но понякога жените правят така, че разрушават взаимоотношенията си с половинката с някои свои постъпки.

Ето и кои са те:

1. Критикуват мъжа си непрекъснато

Конструктивната критика често е полезна, но ако жената се фокусира винаги върху несъвършенствата на партньора си, тя рано или късно ще го отблъсне. Ако тя редовно се оплаква от него и показва недоволството си, той ще чуе посланието ѝ, но няма да се промени, а по-скоро ще се затвори в себе си.

2. Приемат половинката си за даденост

Много жени приемат партньора си за даденост и не правят нищо специално, за да го направят щастлив. Те очакват само той да полага усилия за връзката, а са склонни да действат така, че да съсипват редовно настроението му.

3. Имат твърде високи очаквания към своя партньор

Твърде високите очаквания към партньора са проклятието на много неуспешни бракове. Доста жени оказват натиск върху мъжа си, като очакват от него неща, които той не може да им даде или осигури, а това подкопава отношенията бавно и постепенно. Те искат по-голяма къща, повече деца, по-висок стандарт на живот, повече внимание и др., но мъжът не е във финансово или психическо състояние да се ангажира с това.

4. Спират да се радват на секса

Покрай децата, кариерата и домакинската работа, някои жени занемаряват физическата и емоционална връзка с партньора си, което води до липса на интимност. Това съсипва връзката, а е и труден за преодоляване етап, който много двойки не успяват да превъзмогнат.

5. Поставят другите пред мъжа си

Много жени дават приоритет на своите деца, родители, роднини, приятели и дори колеги, и пренебрегват отношенията си с мъжа си. Така той започва да чувства липса на уважение, започва да се смята за недооценен и отхвърлен, а това съсипва отношенията бавно и сигурно.

6. Разчитат на пасивната агресия

Има жени, които вместо да си кажат, че се чувстват потиснати и да коментират с половинката си какво не е наред в отношенията, те млъкват и застиват в лошо настроение с дни, седмици и месеци. Тази тиха, пасивна агресия, води до абсолютна липса на комуникация и вледеняване на връзката.

7. Не дават пространство на половинката си

Много мъже наистина обичат да имат пространство и свобода, но са малко жените, които са склонни да им ги дават. Ненужно ревнивите, обсебващи жени се опитват да контролират партньорите си, което всъщност може да накара мъжете да мечтаят за тази свобода още повече. Така жените без да искат поставят в голям риск отношенията си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари