IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ужас! Имам среща

20 май 2016 15 00

7 начина как да се справите с безпокойството

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Не всеки човек се чувства уверен, когато отива на романтична среща. Истината е, че повечето хора умират от страх и притеснение да не се изложат и именно заради това вътрешно напрежение съсипват самата среща.

Това е особено характерно за мъжете, които са по-тревожните в ситуация на ново запознанство с интересна жена или по време на първа среща.

Ето и няколко съвета как да се справите с тази ситуация и най-вече как да преодолеете парализиращото ви притеснение, което може да идва от следните неща:

1. Страхът, че тя може да не е перфектната жена за вас

Е, и вие може да не сте г-н Перфектен, но това не трябва да ви отказва да търсите идеалната си половинка. Колкото по-усилено я търсите, толкова по-големи са шансовете ви да се запознаете с момиче, което наистина ви допада и вие на нея. Така че не тръгвайте на среща с вътрешни предубеждения!

2. Страхът тя да не разбие сърцето ви

Ние всички се страхуваме от това любимият човек да не ни нарани, но не трябва да се оставяме на този страх. Ясно е, че все някога някой ще разбие сърцето ни, но дори и това чувство си заслужава да бъде изживяно – има какво да научите от несподелената любов.

3. Страхът, че животът ви се върти около Закона на Мърфи

Дори да сте си карък по природа, не трябва да се страхувате толкова от това, че нещата ще се объркат. Така, чрез отрицателния си начин на мислене, вие наистина дърпате дявола за опашката. Именно по този начин вие можете да съсипете потенциалната си бъдеща любов.

4. Идеята за товара от предишната ви връзка

Дори в миналото да сте били наранени в любовта и да сте изживели сложни отношения, които са ви белязали емоционално по някакъв начин, дайте шанс на бъдещето. Не пренасяйте отломките от миналото в следващата си връзка. Нито хората, нито ситуациите са едни и същи!

5. Страхът, че ще изгубите интерес

Възможно е да не сте убедени, че ще можете да се влюбите в момичето, с което ще излизате и да не искате да разбивате сърцето ѝ или да я подвеждате по някакъв начин. Въпреки това, ако имате някакъв интерес към въпросната дама – дайте си шанс. Все пак вие не сте врачка, за да виждате бъдещето!

6. Страхът, че тя е твърде добра за вас

Възможно е да не смятате, че сте „от една лига“ с въпросната жена, с която ще излизате. Може би тя е супер харесвана, а вие не сте сред най-популярните мъже в средата, в която се движите. Все пак оставете я тя да си прецени. Може да се е разочаровала от красавците с голямо самочувствие и да търси мъж с други качества.

7. Страхът от отхвърляне

Никой не обича да бъде отхвърлен! Този страх е „най-гипсиращият“, но и най-глупавият. В живота ще чувате думата „не“ много пъти и то в различни ситуации – преглътнете го и отивайте на срещата! От опит глава не боли.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари