IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо не трябва да излизате с мъж рогоносец?

11 юни 2016 15 30

3 причини защо да избягвате връзка с мъж, който е преживял изневяра

Снимка: gettyimages.com

Снимка: gettyimages.com

Според проучване на университета в Индиана, мъжете и жените изневеряват със същата честота, но причините за това са напълно различни. Мъжете са мотивирани от самия секс или за да разнообразят рутината, докато за жените това е емоционално бягство от реалността.

Дамите търсят внимание, нежност и подкрепа, които очевидно им липсват у дома.

Именно затова, ако на един мъж са му били сложени рога от неговата експоловинка, трябва много да се замислите, дали това е правилният мъж за вас.

Може би с този човек ще ви бъде трудно да поддържате дългосрочни отношения, а ето и защо:

1. Той таи психическа рана

Мъж, който вече е бил мамен от бившата си половинка, таи сериозен удар по егото и самочувствието си. След като неговата жена му е изневерила, тя е наранила чувствата му и той може да лекува раната и тъгата с алкохол, секс или с деструктивно поведение. Дори мъжът да изглежда напълно нормален и да се прави, че е надживял миналото, не бързайте да се обвързвате с него преди да сте наясно с подробностите за аферата на бившата му половинка. Трябва да разберете какви са причините въпросната жена да го отхвърли, ако наистина го е обичала. Може би истината се крие в неговия сложен характер или в нещо друго, трудно за издържане.

2. Той няма да може лесно да изгради нова интимна връзка

Ако един мъж е преживял тежка изневяра, която е довела до раздяла с половинката му, той може да се затвори емоционално завинаги и да се впусне в безброй кратки връзки, които да прекратява в рамките на няколко месеца. Възможно е той да изпитва дълбок страх да се обвърже сериозно втори път.

3. Той отрича, че поведението му е довело до аферата на жена му

Според известния психолог Джон Готман, който е прекарал по-голямата част от кариерата си в изучаване на брака, има пет негативни поведения, които предричат развода – критиката на личността на партньора, презрението, отбранителното поведение, протакането на проблемите и емоционалното отчуждаване.

На пръв поглед, мъжете, които са преживели изневяра, могат да изглеждат перфектни, но вероятно те забравят да си спомнят, че преди жена им да им сложи рога, те са имали нещастен брак. Много рогоносци не искат да си признаят, че са имали семейни проблеми, на които не са обръщали внимание. Те предпочитат да обвиняват извънбрачната афера на екссъпругата си, като причина за края на брака си, без да се замислят над собственото си поведение.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари