IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изненада? 93% от жените имитират оргазъм

19 декември 2016 16 00

Канадски изследователи с пиперливо непредставително изследване

Снимка: Istock

Снимка: Istock

В ново непредставително* изследване, публикувано в журнала „Сексуалности“, канадски учени твърдят, че голяма част от дамите се правят, че получават оргазъм. Преди да достигнат до този извод, те разучавали изследвания на свои колеги, в които се твърди, че всички жени изиграват оргазъм-менте поне веднъж в живота си.

За целите на проучването канадските изследователи интервюирали група от 14 млади жени, питайки ги дали в миналото са се правели, че получават върховното чувство и защо?

13 дами от групата са заявили в разговорите с учените, че повече от веднъж са имитирали оргазъм. Причина за това било желанието им да доставят удоволствие на своя партньор, въпреки че буквално нямали никакво желание да правят секс.

„Сексът не беше забавен, времето просто си минаваше“, разказва една от дамите. – „Престорих се, че получавам оргазъм, за да го накарам да се почувства щастлив“.

Защо жените се преструват?

Според съавтора в канадското проучване д-р Моника Щелзел, представителите на нежния пол имитират оргазъм, когато се чувстват изморени или когато не искат да правят секс в конкретен момент. Експлозията-менте идва, за да не стане така, че егото на мъжа да се окаже наранено от отказ на палавата покана.

Мнението на д-р Щелзел представя дамите като хора, които ги е грижа за чувствата на любимите. Във връзка с това те не биха искали да накърнят вътрешния покой на партньорите си, пък и не биха желали, отказвайки, да изглежда сякаш вече нямат сексуален интерес към мъжете си.

„За жените не е така лесно да кажат „Това не ми харесва!“ или „Сексът с теб е ужасен!“, защото докато са във връзка, те се опитват да подбират изразните си средства“, смята д-р Щелзел. Правилният подбор на думи цели да запази добрия тон, предпазвайки влюбените от болезнени мигове.

Как да избегнете неприятната ситуация с оргазма-менте?

Д-р Щелзел съветва мъжете, преди да са отправили интимния анонс да са се уверили, че тяхната любима е отпочинала и в настроение за секс. Според нея силните на деня не бива да се притесняват, че в леглото им има фалшиви оргазми.

„Това не бива да кара мъжете да си мислят, че са зле в леглото“, казва д-р Щелзел – „Понякога стресът идва в повече“.

*Непредставителното изследване не обхваща масовите тенденции, а фиксира данни от по-малка група хора. За да бъде едно проучване представително, например в България, изследваната група хора трябва да бъде от 5 000/6 000 души. В този ред на мисли канадското допитване отразява само настроения, кореспондиращи с притесненията на мъжкия пол.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари