IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бронирана ли е връзката ви?

23 януари 2017 16 00

10 знака, че отношенията ви с партньора са бетон

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Има някои категорични знаци, които са характерни за една наистина стабилна романтична връзка. Сред тях са взаимно доверие и съпричастност, зачитане на личното пространство на партньора, работата в екип с половинката, даването на взаимен кураж и т. н.

Ако се чудите дали отношенията ви с вашия любим са „бронирани“ срещу изпитанията на времето, следете връзката си за следните издайнически признаци:

1. Взаимното доверие

Ако между вас с партньора ви наистина има взаимно доверие, то едва ли някога ще се сблъскате с въпроси за изневяра, измяна, скандали свързани с недоверие и недомлъвки. Това са едни от основните предизвикателства в отношенията на двойките. Не е преувеличено да се каже, че добрата комуникация и доверието са в основата на процъфтяващата романтична връзка.

2. Зачитане на личния живот на другия

Много е важно дори да знаете паролите на половинката си, да не му/ѝ четете лични съобщения, електронната поща, есемесите и т. н. без разрешение. Още по-малко да подслушвате частните му/ѝ телефонни разговори. Да ограничавате времето му/ѝ за лични хобита, социални дейности и интереси, да го ревнувате от приятелите и членове на семейството му/ѝ и др.

3. Грижа за собствените си нужди

Ако човек се грижи за собственото си щастие, той ще може да дари щастие и на своята половинка. Трябва да сте наясно, че партньорът ви не е отговорен за вашето щастие и за живота ви извън вашата връзка.

4. Вземане на важните житейски решения в тандем

Всички важни решения, свързани с общия живот на двойката, трябва да се взимат съвместно от партньорите, а не еднолично. Включването на половинката ви във всички важни решения не само ви гарантира, че ще имате нейната подкрепа, но и ви гарантира, че ако нещата се объркат ще понесете отговорността заедно.

5. Работа в екип

Когато сте част от двойка, вие трябва да действате като отбор с половинката си, ако искате отношенията ви да са бетон. Никога не си подливайте вода един на друг. Уважавайте семейството и приятелите на партньора си.

6. Подкрепа в трудни времена

Животът предлага много предизвикателства, премеждия и изпитания на всеки отделен човек. Въпросът е, когато времената станат трудни, да бъдете съпричастни, да подкрепяте и насърчавате своя партньор.

7. Партньорите си имат собствени интереси

Партньорите със здравословна връзка обикновено си имат свои собствени интереси и се насърчават взаимно да ги следват. Важно е всеки човек да прекарва свободното си време с дейности, които му носят радост.

8. Интимност

Двойките, които имат щастливи взаимоотношения в дългосрочен план, намират време да бъдат интимни и да показват любовта си към своя партньор.

9. Показване на благодарност

Важно е всеки човек да показва благодарност към своята половинка, когато има за какво. Двойките, в които партньорите са се съсредоточили върху положителното, са много по-щастливи, отколкото онези, които си търсят кусури един на друг.

10. Великодушие един към друг

Партньорите, които не са дребнави един към друг, са по-щастливи в отношенията си. Става въпрос за двойките, които бързо си прощават, след като се скарат, които не си хвърлят тежки думи и обвинения, които не се опитват да се контролират взаимно и умеят да ценят миговете си заедно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари