IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грешките в социалните мрежи, които да не допускаме на Свети Валентин

11 февруари 2017 07 00

4 примера

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Тъй като денят на влюбените наближава, е от полза да обърнем внимание на поведението си в социалните мрежи. По това време на годината емоциите са в своя вихър, тъй като месец февруари е познат и като „месецът на любовта“ сред двойките.

Лесно е да обидим и подразним приятелите си в социалните медии, ако не помислим преди да публикуваме. Има няколко основни грешки, които се допускат и е препоръчително да ги избягваме, независимо дали сме обвързани или нямаме партньор до себе си.

1. Споделянето на прекалено много информация

Вълнението около предстоящия празник е разбираемо и често имаме желание да се отбележим от всяко едно място, което посещаваме. Макар да няма нищо лошо в това, по-добре е да ограничим любовните публикации до минимум.

Непрестанното споделяне оставя впечатление, че вместо да си прекарваме чудесно с любимия/любимата си, сме заети с телефона си и с доказване на този факт.

2. Подигравки с влюбените двойки

От друга страна, много необвързани са склонни да публикуват статуси относно колко комерсиализиран и банален е празникът на влюбените и непрестанно се подиграват с вълнението, което той предизвиква у някои.

Подобна постъпка по-скоро изразява озлобление и незрялост. Освен това, много лесно бихме могли да обидим свои приятели или познати, за които, по една или друга причина, 14 февруари е значим ден.

3. Непрекъснато писане по стената на партньора ни и отбелязването му/ѝ в снимки

Ако искаме да кажем на половинката си колко много го/я обичаме и нямаме търпение да бъдем заедно, по-добре да направим това в лично съобщение. А преди да пристъпим към отбелязване в различни снимки, най-добре е първо да питаме.

4. Публикации, изпълнени със самосъжаление

Друг изключително вреден навик е да публикуваме колко самотни или тъжни се чувстваме на този ден или да споделяме плана си за вечерта – сами с бутилка водка или вино например.

Вместо да се самосъжаляваме, нека излезем от социалните мрежи и да прекараме вечерта със семейството или приятелите си.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари