IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

47% от българите биха простили физическа изневяра

24 май 2017 15 00

Психологът Иванина Анчева с ново социално изследване за настроенията в интимното

Иванина Анчева. Снимка: личен архив

Иванина Анчева. Снимка: личен архив

Иванина Анчева е български психолог и консултант по сексуални проблеми от немедицински характер. През 2004 г. завършва психология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Второто си висше образование тя получава в руския Санкт-Петербургски държавен университет. Към днешна дата тя е докторант на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Докторската й дисертация е на тема „Промяна в нагласите към секса в ранна зрялост” и включва любопитно социално изследване.

В непредставителното проучване на г-жа Анчева са участвали 280 души, сред които 200 жени и 80 мъже. От тази съвкупност 79% са заявили, че са с хетеросексуална ориентация. Останалите 20 на сто са или бисексуални, или хомосексуални. Трудът на българския специалист по интимното поставя акцент върху най-често задаваните въпроси, що се касае до секса.

Българинът губи девствеността си преди да навърши пълнолетие. Първият полов контакт за 55% от анкетираните се е състоял между 15 и 18 им година. За 19% от респондентите първият секс е бил на 19-20 години. Само 9% са „го направили” преди 15-тата си годишнина.

Изследването на психолога Иванина Анчева показва още интересни факти за сексуалния живот на българина. Проучването показва, че според обществото нормалната бройка на сексуалните партньори при мъжете е под 15. При дамите пък бройките са категорично фиксирани – не повече от 10.

Оказва се обаче, че българинът е започнал да напуска традиционното поле на секса. 16% от анкетираните споделят, че през интимната си кариера са правили групов секс (тройка или оргия). 39% пък смятат, че биха пробвали полигамните ласки. За 30% от респондентите идеята е категорично абсурдна.

По въпроса полигамия или моногамия, българинът е склонен да бъде толерантен. Настроенията у нас са ясни. 72% от анкетираните предпочитат половото им общуване да бъде с постоянен партньор. Но въпреки това същите тези хора нямат против околните да прескачат от легло на легло, стига разбира се то да не е тяхното.

Социалното изследване на психолога Иванина Анчева разкрива още:

47% биха простили физическа изневяра, но 39% не биха приели нито емоционална, нито физическа изневяра

56% от участвалите в общественото допитване биха правили секс на публично място.

47% от българите смятат, че сексът с постоянен партньор може да бъде без презерватив.

74% от анкетираните смятат, че в интимен план е допустимо да има насилие или агресия, стига и на двамата партньори да им харесва.

3,9% от българите смятат, че булката трябва да е девствена до сватбата си...

78% от анкетираните смятат хомосексуалността за съществуваща сексуална ориентация.  

Изследването на консултанта по интимните въпроси, Иванина Анчева, е непредставително и показва само настроения. Данните от него не могат да бъдат генерализирани и отнесени към всички българи.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Потентен ( преди 6 години )
Това е супер. Човек трябва от време да се разнообразява. Иначе ежедневието ще го смачка. Мъжете рядко се ангажираме емоционално. Едно боцване не е проблем.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар