IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Сродната душа“ вреди на секса

5 юни 2017 11 00

Ако я търсиш, може да страдаш, смятат специалисти

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Търсенето на сродна душа е вредно за сексуалния живот.

Сексът винаги е забавен в началото, особено ако влюбените смятат, че са открили специалния партньор. Според науката обаче, ако половинките са „сродни души“, шансовете да се радват на задоволителен сексуален живот намаляват, пише в. „Daily Star“.

Изданието се позовава на канадско проучване, направено от специалисти от университета на Торонто.

Проучването е обхванало над 1900 души и показва, че хората, които вярват в „сексуалната съдба“, е по-вероятно да са нещастни в половия си живот.

От друга страна индивидите, вярващи в „сексуалното развитие“, изпитват по-голямо задоволство от секса.

Според психолозите хората, които са убедени, че всеки има сродна душа, не са склонни да влагат усилия в интимните отношения, ако не вярват, че са открили избрания/избраната.

От друга страна индивидите, които не вярват в единствения/единствената, се стараят повече да задоволят партньорите си в леглото.

„Сексът е като градина – трябва да се полива и подхранва, за да се поддържа. Ако влагате време и усилия, сексуалният ви живот ще бъде страхотен. В противен случай ще бъде незадоволителен“, казва Джесика Максуел от изследователския екип.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 6 години )
Половината текст се състои от изрази от типа: така мисли филанкишията. И не само този. Целият сериал се носи на колелете на облачни фрази.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар