IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко скоро след оргазъм може да правите секс?

10 юни 2017 15 15

За разлика от жените, мъжете трябва да изчакат

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Вероятно много мъже са изпадали в подобна ситуация – скоро след горещия секс тя иска повторение. Ще бъдете ли готови за това? Знаете, че може да не се окаже толкова лесно да се настроите отново. Но колко дълго трябва да изчакате, преди да се впуснете за следващото действие? Сексолози дават полезни насоки по тази тема.

Трябва да знаете, че сцените във филмите, при които мъжете могат да еякулират по три или четири пъти по време на една сесия, не са реалистични. За разлика от жените, при мъжете трябва да мине рефрактерен период, за да могат да проникнат отново.

Рефрактерният период е времето между началния оргазъм и момента, в който може да се постигне възбуда и още един оргазъм. Смята се, че той може да продължи между 30 и 24 минути. Според данни на проучване, публикувано в Journal of Sexual Medicine, има вероятност този период да се удължава с напредването на възрастта.

Какво всъщност толкова затруднява еякулацията?

Макар да не се знае със сигурност каква точно е причината за този рефрактерен период, в данни на проучвания се посочва, че това най-вероятно е повишаването на нивата на хормона пролактин след оргазма, което пречи на еякулацията и възбудата.

Някои фактори, свързани с начина на живот, като консумацията на алкохол, допълнително могат да удължат времето преди следващия оргазъм. Редовното мастурбиране също може да окаже влияние.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари