IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не приемайте първия секс с нов партньор твърде сериозно

29 август 2017 14 40

Има опасност очакванията да се превърнат в разочарование

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Едва ли има жена, която в разговор със свои приятелки, да не е попадала в такава ситуация или да не е чула подобна теза – „Наистина ми харесва този мъж – има чувство за хумор, разговорите ни са интересни, изглежда супер. Снощи най-накрая правихме секс и беше... разочароващо“.

„Ние сме склонни да очакваме невероятно изживяване още при първия секс, това е стандарт, който се налага от медиите, казва брачният и секс терапевт Кат ван Кърк. – Добрият секс може да се случи, но обикновено това не е нормално“.

Резултатът? Очакванията се разминават, а оттам идва и разочарованието.

Сексът с нов партньор е изследване – първата ви среща е само една стъпка в свят на нови възможности. В началото на връзката преобладават вечери, купони, разходки, но в крайна сметка ще дойде времето и да се усамотите двамата, допълва сексологът Стивън Снайдер.

Времето до първия секс, разбира се, е различно за всеки. Важното е да сте готови за този момент, а ако го отлагате твърде дълго трябва да се замислите дали въобще тази връзка има шанс.

С други думи, ако все пак искате да опитате – направете го! Ако го усещате като принуда – сменяйте партньора.

Не приемайте първия секс твърде сериозно.

„Повечето сексуални срещи за пръв път са поне малко неудобни, но това не ги прави лоши. Прегърнете го и се наслаждавайте. Не е нужно да се стресирате само защото ситуацията е непозната“, съветва Кърк и допълва: „Наслаждавайте се на момента, без да се притеснявате за миналото или бъдещето“.

Важното при първия секс е да се говори. Ако премълчавате, не очаквайте преживяването да мине в графа „горещо“.

„Ако знаете, че се нуждаете от специфично клиторно или вагинално стимулиране – кажете. Ако искате да включите секс играчка в преживяването – също не го спестявайте. Така насладата за вас ще е пълна, а със сигурност ще разберете повече и за партньора си“, казва още Кърк.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари