Ако се случва да спорите с половинката си, трябва да знаете, че това е напълно нормално. Начинът, по който протича спорът е онова, което разделя здравите връзки от тези, при които отношенията не са особено здравословни.

Основното нещо, което трябва да запомните при всеки спор, е, че трябва да общувате повече, не по-малко. Когато се почувствате разочаровани или раздразнени от партньора си, споделете какво е онова, което ви притеснява, вместо да потискате емоциите вътре в себе си.

Много е важно както да обясните, така и да изслушате и да изследвате собствените си чувства.

За да можете по-лесно да разграничите „нормалните“ спорове във връзката, предлагаме съветите на някои експерти. За какво е нормално да спорят щастливите двойки?

1. Различни приоритети по отношение на финансите

Може би искате да резервирате евтин хотел за следващата си почивка, защото планирате да бъдете на плажа през цялото време, докато половинката ви иска да резервира луксозен курорт.

Още по темата

Да имате различна идея за начина, по който да харчите парите си, е напълно нормално, но е важно да споделите как се чувствате. Може да не спечелите всеки спор, но споделянето на вашите нужди е от съществено значение.

2. Зареждате съдомиялната машина различно

Добре де, може би това не е съдомиялната машина, но ние всички имаме свой собствен начин да правим нещата – да изстискаме пастата за зъби, да оправим леглото или нещо друго, което може да доведе до лудост партньора.

3. Различно желание за секс

Във всяка двойка единият от партньорите иска повече секс, а другият – по-малко. Ако това ще ви накара да се чувствате по-добре, не сте сами. Всъщност сексът никога не е проблем, докато не спрете да го получавате.

Опитайте да намерите баланса между сексуалното желание и на двама ви.