С напредването на възрастта има неща в живота, които се променят, без да сме ги искали или да сме имали нужда от тях.

Със съзряването може да осъзнаете, че това, което преди сте търсили в даден партньор, не е непременно онова, от което се нуждаете в този нов момент в живота си – дори ако означава да сте привлечени от някого с различен пол от този, който ви е привличал до момента.

Това обаче не е причина за паника. Макар че може да се окаже огромна изненада, ако тази промяна в сексуалната ориентация се случи с вас, всъщност не е необичайно хората да разберат, че предпочитанията им в това отношение може да претърпят подобен обрат.

Според специалисти е абсолютно нормално сексуалната идентичност да се развие с течение на времето. Развиваме се като хора, напълно възможно е да се променят и сексуалните нужди и желания.

Още по темата

Според психолози сексуалната ориентация не е задължително да е 100% хомо- или хетеросексуална. По-скоро тя постоянно се променя и има няколко определени момента в живота, когато може да се случи разминаване. Понякога с течение на времето то може да бъде дори драстично.

И макар че като по-млад човек може би сте имали едни или други наклонности, вашите сексуални нужди може да се колебаят или да отслабват с течение на времето. И в някои случаи могат да се променят изцяло.

Оказва се, че когато става дума за любов, хората наистина са слепи. Така че нека сърцето ви да ви води там, където трябва да отидете, съветват психолозите.