IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 етапа в отношенията, през които преминават само силните двойки

3 февруари 2018 16 15

Какви трудности ви очакват по пътя към истинската любов?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Любовта е непредвидима. Докато летите в облаците, животът може да се развие по съвсем различен сценарий. И въпреки че всички взаимоотношения започват и се развиват по различен начин, психолозите все пак успяват да извлекат формула, която да тества вашата любов, пише сп. Elle. Вижте петте етапа, през които минават само най-силните двойки.

Влюбени

Любовта е може би най-вълнуващото и непредсказуемо чувство: често „губим“ главите по човек, който дори не ни харесва. Това не може да бъде предотвратено или контролирано, често го наричаме цунами или химия. Това е така, защото тук действа инстинктът, а не съзнателен избор. През този период партньорът ни изглежда най-идеалният човек на планетата – разбира се, докато любовта отиде на следващото ниво или изобщо не изчезне.

Развитие

Когато разкриваме любовта си, правим информиран избор. Първият етап е приключил и сме наясно, че сме готови да продължим нашите отношения. Ставате привързани към партньора, изграждате общи планове, развивате ги. На този етап много двойки решават да живеят заедно и да се женят. И ако нямате никакво съмнение, че това е наистина вашият човек, тогава продължавайте.

Разочарование

Отричането и отчуждението са повратна точка, която мнозина не преодоляват. В един момент разбирате, че не изпитвате същите емоции като партньора си и надеждите ви за безоблачно бъдеще са изчезнали. Разбирате, че не сте доволни от такава връзка, но не можете да намерите причината. Тогава търсите извинение да се карате, и всяко малко нещо, на което не сте обърнали внимание преди, ще ви извади извън релси. И тук си задавате въпроса: Направих ли правилния избор? Само без паника – този етап може и трябва да бъде преживян и преодолян.

Работа върху отношенията

Влизате в следващия етап само ако промените начина, по който мислите. И за работата по себе си и за връзката ще получите награда – чувствата ще станат по-зрели и по-силни. Ние не сме идеални, всеки има проблеми и комплекси. Следователно, няма да се влюбите в достойнството, а в недостатъците си. Да, върху отношенията трябва да се работи, затова е важно да разберем, че истинската любов изисква време, търпение и сила.

Любов, която ще оцелее

Сами да се справяме с ежедневните проблеми е трудно, така че във всеки един момент ние подсъзнателно търсим партньор, който да бъде нашия най-добър сътрудник. Но няма начин човек напълно да отговаря на нашите изисквания – всички сме различни, така че ще трябва да се приспособим един към друг. Друг въпрос е колко внимателно го правите. Когато преминете през всички трудности идва последният етап. В него нямате тайни, не криете нищо, знаете силните и слабите си страни и обичате партньора си такъв, какъвто е. И в този момент разбирате – истинската любов съществува. И сега е време да прекосите планините от трудности заедно, защото можете да направите всичко.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари