IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо мъжът до вас страда?

10 февруари 2018 16 15

Кои са причините, които го карат да се съмнява в себе си

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всеки от нас, независимо от пол, възраст и социален статус, има период, в който се чувства не съвсем уверено. Има много чисто мъжки причини за несигурност, които жените дори не подозират.
Ето четири причини, които карат силния пол да изпитва съмнение в себе си, макар и рядко да ги признава.

1. Нужда от одобрение и помощ

Несигурността често ни прави зависими. Помислете – не прехвърля ли партньорът отговорността върху вас за неговото благополучие? Ако той не е доволен от себе си може да прехвърли вината на вас за неговите недостатъци и слабости. Може би ще изисква от себе си това, което самият той не изглежда способен да направи. Или ще се сравнява с други мъже, което не води до добър изход. Неговата потребност за одобрение може да бъде изразена активно или пасивно, но във всеки случай, ще разруши основите, върху които се гради връзката ви.

2. Той се страхува от собствените си емоции

„Мъжете не плачат“, „Стисни зъби и търпи“, „Не бъди момиче!“... Това са чести реплики, които момчетата чуват. И ги приучват да се дистанцират от емоциите. И при израстването си много от тях не знаят какво да правят с чувствата си. Писателят Дейвид Дейд твърди, че мъжът трябва да бъде в унисон с емоциите си и трябва да бъде в състояние да усеща настроението на една жена. Може би за вашия партньор е трудно да направи това, светът на емоциите го плаши. Вместо да го приеме, той се крие от преживяванията си и пренебрегва вашите.

3. Мисли си, че не е достатъчно добър за вас в леглото

Ако му се струва, че сте недоволни от него, несигурността му започва да го мъчи. По-специално, той може да усети, че не ви удовлетворява в леглото. Често това се дължи на факта, че мъжете обикновено изпитват оргазъм по-рано от жените. В този момент неговото влечение и енергия рязко падат, което му пречи да удовлетвори партньорката си. Разбира се, коренът на проблема невинаги е такъв. Случва се и самата жена да страда от несигурност, което не ѝ позволява да преживее своя оргазъм.

4. Страхува се да не ви изгуби

Съмнявайки се, че не е достатъчно добър за вас, партньорът ви започва да се страхува, че ще го напуснете. Резултатът най-често е пасивни отношения или обратното – ревност и следене на всяка ваша крачка. Възможен е и смесен вариант – периодите на пасивност ще бъдат заменени с периоди на агресия. Което унищожава връзката.

За да се справиш с несигурността е необходимо да си я признаеш пред себе си и после пред партньора. Вашата работа, ако държите на връзката си, е да му помогнете и да го подкрепите, което ще изисква усилия. Но първата крачка трябва да бъде направена от него.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари