Правилата за излизането по срещи често се различават в различните култури.

За щастие обаче, нови проучвания разкриха най-подходящите начини да се държите според географското си местоположение.

Кои са правилата, с които е добре да сте запознати?

Франция

Романтиката там има и определени очаквания. На първо място, добрите обноски изискват да целунете потенциалния си партньор по бузите, от ляво на дясно. Направете това, вместо да се прегръщате.

По време на вечерята се очаква да избягвате обсъждането на бивши партньори, но се чувствайте свободни да разговаряте за пари, политика и религия. Накрая сметката се разделя.

Полша

В Полша повечето хора се поздравяват помежду си с прегръдка, затова няма нужда от неловко целуване на бузите. Изберете чаша вино, вместо цяла бутилка, и не забравяйте да разделите сметката помежду си.

Приемливите теми за разговор варират в зависимост от това с кого сте на среща, затова просто следвайте интуицията си.

Русия

Там поканилият на среща обикновено плаща сметката, независимо от пола.

По време на вечеря може да се обсъжда всичко, което буди интереса на двамата, тъй като няма неподходящи теми.

Италия

Това се смята за мястото в Европа, изпълнено с най-много страст, но италианците също спазват определени правила по отношение на романтиката.

Те не включват разговори за бившите партньори, но също така е препоръчително да се насочите към обсъждането на въпроси, свързани със здравето. Мястото, където да се състои срещата, може да се реши съвсем спонтанно.

Още по темата

Холандия

Тук се очакват три целувки по бузите, ако вече познавате човека.

Ако обаче срещнете непознат, то може да го поздравите по всякакъв начин – от едно „здравей“ до неловка прегръдка или трите целувки.

Холандците също не обичат да говорят за бивши партньори и са склонни да си делят сметката.

Австрия

Там повечето срещи се случват навън, вместо в барове и ресторанти. Затова не се колебайте да предложите разходка в парка или пикник.

И въпреки че австрийците произвеждат впечатляващо вино, е напълно приемливо да поръчате бира на първата среща. След това си разделете сметката.

Бразилия

Там срещите се ръководят от старомодни правила. От мъжете се очаква да платят сметката, без значение от обстоятелствата.

По ирония на съдбата, когато става въпрос за тема на разговор, има само едно истинско табу: парите.

Предпочитаните поздрави варират в зависимост от региона. В Рио се целуват по два пъти. Като цяло, винаги се целувайте и никога не поздравявайте с ръкостискане, тъй като това се смята за грубо.

Германия

С германците трябва да избягвате теми, свързани с бивши партньори, пари, политика, здраве и религия, докато не се опознаете по-добре.

За щастие, можете да пиете толкова, колкото искате, и да се срещнете където ви харесва.

Испания

За разлика от французите, испанците предпочитат само една целувка по бузата. Няма да се приемат много добре теми, свързани с политика, финанси и вяра, затова се стремете да ги избягвате.

Поръчайте цяла бутилка вино, вместо чаша.

Швеция

В Швеция не е обичайно да се ходи в ресторант на първата среща. По-приемливо е първо да изпиете по кафе или бира.

Единственото нещо, което трябва да избягвате, е да обсъждате предишните си романтични преживявания. Сметката също трябва да се подели.

Норвегия

Вероятно няма да отидете на вечеря на първата среща. Ако не сте срещали човека преди това, за предпочитане е само устният поздрав. В противен случай – бърза прегръдка.

Поръчайте чаша вино, не бутилка, и винаги предлагайте да разделите сметката.