Често сключването на брак с точния човек се оказва трудна задача. Лесно е да се влюбиш, а още по-лесно е да сложиш розовите очила и да пренебрегнеш някои негативни качества на половинката си, с които в последствие (след сключването на брак) да се окаже, че няма да можеш да се примириш.

Ако сте мъж, който иска един ден да се радва на здрави семейни отношения със бъдещата си съпруга, просто се опитайте да избягвате някои видове жени.

Ето и 6 типа съпруги, които никой добър мъж не заслужава:

1. Агресивната манипулаторка

Много често се смята, че мъжете са тези, които злоупотребяват с добрината на жената до себе си. Възможно е обаче и мъж да влезе в подобен капан и да се превърне в невидима жертва на пасивно-агресивна, манипулативна жена. Никога не се примирявайте с жена, която ви нанася словесни емоционални щети. Бракът трябва да бъде изграден върху дълбока любов и уважение, а агресията, макар и пасивна, няма място тук.

2. Контролираща, доминираща жена

Има жени, които тормозят съпрузите си с постоянен контрол, най-вече породен от ревност. Те се стремят да доминират във връзката, да вземат всички семейни решения и да обсебват цялото свободно време на мъжете си. Този тип жени правят постоянни проверки на половинката си, често я обвиняват в измама и непрекъснато създават някакви излишни скандали и проблеми от липсата на доверие. Често в такава връзка мъжът се чувства така, сякаш не може да диша.

3. Гневна, сопната жена

Ако една жена не може да контролира своя темперамент преди брака, тя със сигурност няма да го направи и след като се омъжи. В повечето случаи поведението ѝ ще се влоши. Ако вашата годеница/приятелка е склонна да се кара с вас за щяло и нещяло, ако непрекъснато ви критикува язвително, ако все има някакви изисквания и претенции към вас, то вие живеете под постоянен натиск. Този тип жени са образец за негативност. С такава съпруга няма да имате хармоничен и спокоен семеен живот.

4. Прелъстителната лъжкиня

Ако една жена обича да флиртува и особено, ако ви е изневерила преди брака, възможно е да ви създава подобни проблеми и след брака. Силният сексуален апетит в комбинация със склонност към изневяра са разрушителен модел на поведение, който трудно може да бъде променен. Ако не искате болката от миналото да ви преследва и в бъдеще, не се женете за невярната си приятелка. Всеки брак трябва да бъде изграден на основата на доверие.

5. Самовлюбената жена

Ако вашата приятелка/годеница се държи като суетна поп дива и непрекъснато ви натяква колко е красива, талантлива и очарователна, то бракът ви с нея няма да е лесен. Този тип жени искат винаги да са център на внимание и това е за сметка на чувствата на другите. Качества като чувство за отговорност и състрадание, любов и уважение са много по-важни от външните характеристики на даден човек. Чарът е измамен и е до време. Освен това този тип жени често се превръщат в т. нар. „златотърсачки“ – повече се интересуват от банковата сметка на мъжа си, отколкото от него самия.

6. Твърде зависимата от семейството си жена

Има един тип жени, които просто не могат да „напуснат гнездото“, толкова са привързани към родителите си. Те оставят майка си и/или баща си да им се месят в отношенията дори и с половинката. Така в даден момент се оказва, че тъщата взима по-важните решения на младото семейство. Бракът с такава жена би бил истинско предизвикателство.